Sondaj Germania. SPD, rezultatele sondajului privind alianța cu Merkel

angela merkel
angela merkel

 O majoritate strânsă a alegătorilor Partidului Social-Democrat german (SPD) sunt în favoarea reeditării "marii coaliţii" dintre social-democraţii germani şi conservatorii cancelarului Angela Merkel, a arătat un sondaj făcut public miercuri, transmite Reuters. 

Potrivit sondajului realizat de institutul YouGov pentru reţeaua media RND, 56% dintre susţinătorii - sau alegătorii - SPD sunt pentru reluarea coaliţiei dintre SPD şi CDU/CSU (Uniunea Creştin-Democrată şi formaţiunea-soră din Bavaria, Uniunea Creştin-Socială) care a guvernat înaintea alegerilor din septembrie anul trecut. 

Scopul sondajului 

Sondajul a fost prezentat într-un context în care cei 464.000 de membri ai SPD - în număr mai mic decât cei care votează cu social-democraţii - sunt pe cale să decidă dacă să aprobe sau nu decizia conducerii partidului de a guverna alături de Merkel încă patru ani. Rezultatele acestei consultări, realizată prin corespondenţă, urmează să fie făcute publice duminică. 

Rezultatul acestui vot este greu previzibil în condiţiile în care importante grupări din SPD se opun refacerii 'marii coaliţii' cu conservatorii, preferând intrarea în opoziţie după ce rezultatul umilitor de la alegerile federale din septembrie, cele mai slabe de după 1949, au împins formaţiunea, cu o istorie de 154 de ani, într-o criză de identitate, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel