SMURD și CARISMAND, în organizarea conferinței „Dezastru, Comunicare & Culturi"

Fundaţia pentru SMURD organizează în perioada 14-15 aprilie, la Hotrlul Novotel,   Conferinţa „Dezastru, Comunicare & Culturi", ca parte a proiectului CARISMAND.

CARISMAND (Culture And RISk Management in Man-made And Natural Disasters) este un proiect finanţat de Uniunea Europeană în cadrul Proiectului de cercetare şi inovare Orizont 2020, care îşi propune să studieze factorii culturali ce pot juca un rol în construirea modului în care oamenii reacţionează la stres, se implică în managementul crizelor şi acceptă ajutor în caz de dezastru.

De asemenea, în cadrul acestui proiect se urmăreşte sporirea înţelegerii modului în care comunicarea în situaţii de urgenţă este afectată de elementele culturale încorporate în diferite relaţii instituţionale şi societale, stiluri de discurs în situaţii de urgenţă şi culturi organizaţionale.

[citeste si]

Organizată pe 6 grupuri de lucru, în cadrul conferinței se vor dezbate teme privind "Comunicarea internă și externă a riscului, abordări ale managerilor dezastrelor, ale jurnaliștilor, bloggerilor și reprezentanților media. Nu în ultimul rând vor fi dezbateri pe tema culturii și încrederii în comunicarea riscurilor și a situațiilor de urgență, a rolului liderilor culturali în comunicarea riscurilor.

În cadrul dezbaterilor vor lua cuvântul Raed Arafat, Marco Morabito (Institutul de Biometeorologie, Florența) și Remy Bossy (Centru de Seismologie European-Mediteraneean).

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy