Silaghi și Hellvig demisionează din Legislativ pentru PE

hellvig si silaghi
hellvig si silaghi

Deputații liberali Ovidiu Silaghi și Eduard Hellvig au demisionat din Parlamentul României, transmite Antena 3. Cei doi urmează să ocupe două posturi de europarlamentari din partea PNL, după ce Ramona Mănescu și Cristian Bușoi au părăsit plenul de la Strasbourg pentru funcția de ministru al Transporturilor, respectiv președinte al CNAS.

Președintele PNL, Crin Antonescu, a anunțat săptămâna trecută, de la Constanța, că secretarul general al partidului, Eduard Hellvig, va fi una dintre nominalizările liberalilor pentru fotoliul de europarlamentar. Numele lui Silaghi pe lista europarlamentarilor liberali s-a vehiculat și el, încă dinainte ca acesta să fie propus pentru funcția de ministru al Transporturilor.

Direcția Națională Anticorupție a solicitat Camerei Deputaților, pe 19 august, aviz pentru începerea urmării penale pe numele lui Silaghi pentru trafic de influență și luare de mită. Demisia sa din Parlament ar putea echivala cu undă verde dată procurorilor pentru începerea cercetării penale.

Cei doi au fost pe lista liberalilor pentru europarlamentare și în 2009. Mandatul lor din Parlamentul European va fi acum unul limitat la câteva luni, urmând ca în 2014 să fie organizat un nou scrutin la nivel european.

Norica Nicolai, Renate Weber, Adina Ioana Vlădean sunt ceilalți reprezentanți ai Partidului Național Liberal în plenul Parlamentului European.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel