Sighet, punct de trecere al frontierei, închis trei zile

Granita
Granita

Traficul rutier spre Ucraina prin punctul trecere al frontierei Sighet este suspendat de trei zile. Măsura este cauzată de acţiuni de protest ale cetăţenilor ucraineni aflaţi în punctul de trecere Solotvino, Ucraina. 

Ne aflăm în a treia zi în care suntem nevoiţi să oprim traficul rutier peste podul Tisa prin punctul de trecere al frontierei Sighet din cauza unor proteste ale cetăţenilor ucraineni care blochează activitatea punctului din frontieră din Solotvino, Ucraina. În schimb, menţinem deschis traficul pietonal din acelaşi punct dintre cele două ţări. Imediat cum situaţia revine la normal în punctul de frontieră din Ucraina, poliţia de frontieră redeschide traficul rutier şi acţionează pentru fluidizarea circulaţiei", a  declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial de Frontieră (ITPF) Sighetu Marmaţiei, Radu Lungu. 

Traficul rutier în punctul de trecere Solotvino a fost blocat încă din după amiaza zilei de sâmbătă, când aproape 100 persoane, majoritatea deţinători de autoturisme proprietate personală, au protestat, fiind nemulţumite de legislaţia ucraineană care-i obligă la fiecare cinci zile să iasă cu maşinile din ţară, în cazul maşinilor înmatriculate într-o ţară din UE, alta decât Ucraina. Majoritatea cetăţenilor ucraineni care protestează şi susţin schimbarea legislaţiei au maşinile înmatriculate în Cehia.

Trecerea spre Ucraina dinspre punctul de trecere Sighet spre cel din Solotvino se face pe un pod din lemn care are o arteră de circulaţie cu un singur sens şi două căi pietonale, pod care traversează râul Tisa, notează Agerpres. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel