Schulz îi spune lui Merkel prețul coaliției cu SPD: Fără austeritate în Europa

Merkel-Schulz dc
Merkel-Schulz dc

Președintele Parlamentului European și un lider influent al Partidului Social Democrat din Germania (SPD), Martin Schulz, îi transmite Angelei Merkel că nu-și va găsi un partener de coaliție în SPD dacă nu renunță la controversatele sale măsuri de austeritate.

Social-democrații îi pun condiții clare unei Angela Merkel rămasă fără opțiuni în tentativa sa de a forma o majoritate de guvernare. Asta pentru că Partidul Verzilor nu se aruncă într-o înțelegere cu cea supranumită ”văduva neagră” din cauza felului în care aceasta își decimează partenerii politici. SPD este însă mai reticent, dată fiind experiența coaliției din 2005-2009, când Merkel și-a asumat toate reușitele politice, lăsându-i pe colegii de majoritate doar cu pagube electorale.

Într-un interviu acordat Der Spiegel, Martin Schulz a fost întrebat ce va urma pentru țările din sud-estul Europei care au cunoscut cel mai puternic austeritatea. ”Merkel nu va mai putea să continue cu astfel de politici”, a spus el. Dacă vrea o coaliție cu SPD, a continuat președintele PE, cancelarul va trebui ”să facă ceva” cu privire la rata extrem de ridicată a șomajului din rândul tinerilor. ”Merkel va trebuie să-și susțină prin fapte declarațiile despre preocupările sale sociale”, a adăugat el.

Într-o conferință de presă post-alegeri, Merkel a arătat ce linii va urma de acum înainte. ”Politica noastră referitoare la Europa nu se va schimba”, a anunțat cancelarul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel