SCANDAL VOLKSWAGEN. Angela Merkel, acuzată că a mușamalizat totul

Obama - Merkel, intrevedere
Obama - Merkel, intrevedere

Opoziția din Germania a acuzat-o pe Angela Merkel că nu este străină de metodele folosite de Volkswagen pentru a trișa la testele de emisii poluante ale mașinilor vândute în SUA. 

De la începutul scandalului, Volkswagen a pierdut o treime din valoarea de piață, adică 20 de miliarde de lire sterline. După demisia lui Martin Winterkorn, acțiunile au crescut cu 7,3%. "Verzii" germani susțin că guvernul conservator al cancelarului Angela Merkel ar fi recunoscut că nu era străin de obiceiul celor la de Volkswagen de a folosit dispozitive speciale pentru a înşela testele care măsoară nivelul noxelor în SUA. Opoziția susține că politicienii ar fi mărturisit acest lucru încă din luna iulie, în timpul unei întrevederi parlamentare. 

Acuzațiile Opoziției

Oliver Krischer, adjunctul partidului verzilor, a declarat pentru postul de televiziune german N24: "Oficialii guvernamentali ne-au spus în luna iulie că ştiau de acest soft, care era folosit în SUA, la scară largă. Guvernul nu a colaborat cu industria auto pentru a determina reducerea noxelor, ci pentru a avea un sistem de măsurare care să permită respectarea standardelor de mediu 'pe hârtie'". Afirmațiile se bazează pe un răspuns scris al ministrului german al Transporturilor din 28 iulie 2015 cu privire la "dispozitivele de manipulare". Ministrul transporturilor, Alexander Dobrindt, a negat însă că ar fi ignorat neregulile din industria auto. A spus că a declanşat o anchetă în scandalul VW.

Mașinile VW au fost dotate cu un soft sofisticat care comută propulsoarele diesel într-un mod mai "verde", atunci când sunt supuse testelor de noxe. Odată ajunse pe stradă, softul se dezactivează şi motoarele produc de 40 de ori mai multe noxe decât limitele legale acceptate în SUA, informează Daily Mail, potrivit Gândul

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel