Scandal în Comisia unde e audiată Weber. I-a fost tăiat microfonul

Comisia a aprobat schimbarea din funcție a lui Renate Weber, Avocat al Poporului, iar microfonul i-a fost tăiat.

Potrivit Antena 3, comisia a aprobat schimbarea din funcție a lui Renate Weber, Avocat al Poporului. Acesteia i-a fost tăiat microfonul.

La ieșirea din ședință, Renate Weber a precizat: „Eu acum ce fac? Mă duc acasă? Lăsați-mă să mă gândesc dacă voi contesta.“

Comisiile juridice au aprobat revocarea

Comisiile juridice ale Senatului şi Camerei Deputaţilor au acordat, miercuri, raport de admitere, cu majoritate de voturi, solicitării PNL, USR PLUS şi UDMR pentru revocarea din funcţie a Avocatului Poporului, Renate Weber. Avocatul Poporului, Renate Weber, a acţionat cu depăşirea competenţelor legale, având drept consecinţă nerespectarea legii de organizare şi funcţionare a instituţiei şi a Constituţiei, se arată în solicitarea de revocare din funcţie a acesteia, formulată de PNL, USR şi UDMR.

Cele trei partide din coaliţie reclamă faptul că Renate Weber nu a transmis Parlamentului şi Guvernului raportul special şi recomandările privind problemele de sistem constatate în cazul crimelor de la Caracal, încălcând atribuţia prevăzută la articolul 5 din legea de funcţionare şi nu şi-a îndeplinit, prin activitatea derulată în 2020, rolul şi obligaţiile legale în domeniul apărării, protecţiei şi promovării drepturilor copilului.

Avocatul Poporului, Renate Weber, a respins acuzaţiile din cererea de revocare şi a precizat că, dacă nu ar fi fost invitată doar cu o oră înainte de începerea şedinţei, ar fi adus documente care să susţină activitatea instituţiei. Senatorii şi deputaţii au respins, marţi, în şedinţă comună, rapoartele de activitate pe ultimii trei ani ale Avocatului Poporului. Plenul reunit al Parlamentului se va reuni miercuri pentru a dezbate solicitarea de revocare din funcţia de Avocat al Poporului a lui Renate Weber, au decis Birourile permanente reunite.

Revocarea Avocatului Poporului, discutată în Parlament. Orban, declarația momentului

Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților, a făcut declarații referitoare la revocarea din funcție a Avocatului Poporului:

„Vom discuta revocarea din funcție a doamnei Renate Weber. Comisiile juridice se vor întruni după ședința birourilor permanente reunite pentru a elabora raportul pe solicitarea formulată de grupurile parlamentare PNL, USR-PLUS și UDMR și vor pregăti până la ora de începere a plenului raportul și proiectul de hotărâre de revocare.

Îi reproșez încălcarea Constituției și a legilor țării. Vom pune un al Avocat al Poporului până la finalul lunii iunie. Când vom avea o decizie o vom face publică“, a precizat Ludovic Orban.

Ce ar putea face Renate Weber dacă rămâne fără funcția de Avocat al Poporului

Invitată la emisiunea 'Ce se întâmplă?' de la DCNewsTV, moderată de Răzvan Dumitrescu, unde a vorbit despre încercarea de înlăturare a sa, Renate Weber a afirmat că, dacă rămâne fără funcția de Avocat al Poporului, și-ar găsi cu siguranță ceva de făcut. 

'Folosirea instrumentelor puse la dispoziție, legale, de statul de drept mi se par chiar o obligație. Până la urmă e vorba de un principiu.', a afirmat Renate Weber.

Totuși, dacă se ajunge la o decizie care să nu-i fie favorabilă, Renate Weber ia în calcul că are 'o carieră în spate'.

'Eu am o carieră în spate. Cine e mulțumit de ea, OK, cine nu, nu. Eu sunt un avocat la pensie, dar cu siguranță mi-aș găsi ce să fac în sensul acesta de a-mi pune la treabă celulele cenușii.', a mărturisit Avocatul Poporului la DCNewsTV.

Renate Weber l-a citat apoi pe Placido Domingo, care spunea 'If I rest, I rust', respectiv 'Dacă mă odihnesc prea mult, ruginesc.'

Până la a găsi ce altceva poate face însă, Renate Weber vrea să facă orice îi stă în putere pentru a nu fi înlăturată pe nedrept.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel