Scandal Franța. Soția lui Francois Fillon a primit aproape un milion de euro din bani publici

Soția candidatului de dreapta în alegerile prezidențiale din Franța, Francois Fillon, suspectată de locuri de muncă fictive, a primit în total peste 900.000 de euro, în calitate de 'asistentă parlamentară' și colaboratoare a unei reviste literare, susține săptămânalul francez Le Canard Enchaîné. 

După ce a evocat suma de '500.000 de euro brut' săptămâna trecută, Le Canard Enchaîné cifrează deja la 831.440 de euro brut suma primită de Penelope Fillon în calitate de asistentă parlamentară a soțului său sau a supleantului acestuia Marc Joulaud, între 1988-1990, 1998-2007, apoi 2012-2013.

De asemenea, soția candidatului conservator a primit circa 100.000 de euro pentru un loc de muncă la Revue des deux mondes, în 2012-2013.

Totodată, Francois Fillon i-a plătit pe doi dintre copiii săi ca asistenți parlamentari cu 84.000 de euro, între 2005 și 2007, pe vremea când aceștia erau studenți, potrivit informațiilor publicate de Le Canard Enchaîné.

Aceste noi dezvăluiri intervin la câteva ore după vizita întreprinsă de anchetatori la biroul lui Francois Fillon de la Adunarea Națională. Președintele grupului dreptei (Republicanii) în Adunarea Națională, Christian Jacob, a evocat o 'percheziție'.

Francois Fillon asigură că el și soția sa nu au ascuns nimic și denunță o campanie menită să-l denigreze.

Cuplul a fost audiat separat luni de polițiști însărcinați cu ancheta, declanșată de Parchetul financiar de la Paris după primele dezvăluiri ale publicației Le Canard Enchaîné, informează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel