Urmărește emisiunea live


Savantul Emil Racoviță, omagiat de Google printr-un Doodle special

Pe data de 15 noiembrie 2013, Emil Racoviță este omagiat de Google printr-un Doodle special. 

Chipul omului de știință apare pe sigla Google, la cei 145 de ani de la nașterea savantului care a rămas în istorie datorită descoperirilor sale în domeniul biologiei și speologiei.

Emil Racoviță s-a născut la Vaslui. Printre primii oameni de cultură de la care Racoviță a primit educație, în perioada școlii, a fost chiar scriitorul Ion Creangă. Ajuns la vârsta studenției, Emil Racoviță a plecat la Paris, unde a studiat Dreptul, chiar dacă între timp devenise pasionat de domeniul științelor naturale. Emil Racoviță a mers pe acest drum și, după cum arată Wikipedia, a urmat cursurile Facultății de Științe din Sorbona, îndrumat de nume mari din această ramură.

După ce și-a dat doctoratul în Științe, marele savant, sărbătorit pe data de 15 noiembrie de Google printr-un Doodle, a început să exploateze natura și a studiat o mulțime de specii și de plante.

Internauții care accesează vineri celebrul motor de căutare, 15 noiembrie 2013, își amintesc cine a fost Emil Racoviță, imaginea savantului fiind înconjurată de fel de fel de vietăți oceanice cu referire la expediția pe care el a făcut-o în Antarctica, la bordul navel Belgique.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel