Șapte ștreanguri, descoperite într-un sit Amazon. Sforile semnifică ura împotriva afro-americanilor

Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ

Compania Amazon a încetat lucrările de construcție a unui nou depozit din Statele Unite după ce au fost descoperite șapte ștreanguri.

Conform BBC, construcțiile din Windsor, Connecticut, s-au oprit după descoperirea ștreangurilor până când au fost impuse măsuri de securitate. Amazon a transmis că firma este „cu adevărat cutremurată de incidente”. Se oferă 100.000 dolari pentru orice informație credibilă despre ștreangurile care au fost descoperite pe 27 aprilie.

Ștreangul simbolizează linșările și spânzurările extrajudiciare ale persoanelor de culoare din Statele Unite ale Americii din secolele XIX și XX. „Continuăm să fim cu adevărat cutremurați de incidentele care au loc pe șantierul din Windsor și am cerut închiderea sa de urgență până când sunt luate măsuri de siguranță”, a transmis purtătoarea de cuvânt Kelly Nantel.

Declarațiile reprezentanților Amazon

„Ura, rasismul și discriminarea nu-și au locul în societatea noastră și cu siguranță nu sunt tolerate de Amazon – fie într-un sit în construcție precum acesta, fie la o fabrică pe care o conducem”, a adăugat ea. Nantel a adăugat că firma a luat legătura cu autoritățile din Windsor și oamenii legii pentru această problemă.

Poliția din Windsor a transmis că primul ștreang a fost găsit agățat de o grindă de oțel, pe 27 aprilie, înainte ca alte cinci sfori „care pot fi interpretate drept ștreanguri” să fie identificate la alte etaje, la două zile distanță. Lucrările de construcție au continuat până când un al șaptelea ștreang a fost găsit miercuri.

100.000 dolari pentru cei care descoperă autorii

Sforile au fost descoperite în zone fără supraveghere. Sute de muncitori pe șantier au fost angajați de diferite companii, astfel că oamenii legii au foarte puține informații despre incident. De aceea, Amazon a crescut suma inițială de 50.000 dolari la 100.000 dolari pentru oricine care are informații însemnate despre situație.

Activiștii antirasism au fost dezamăgiți de acțiunea companiei. „Încercăm să ajungem la locul faptei, să vorbim cu oameni și să ne asigurăm că sunt siguri. Chiar și așa, nu am putut trimite pe nimeni. Este imperativ să ne asigurăm că oamenii sunt în siguranță și că nu vor fi răniți”, a transmis președintele filialei din Connecticut a Asociației Naționale pentru Emanciparea Persoanelor de Culoare (NAACP), Scot X. Esdaile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel