Șaorma turcească cu sos bechamel și legume caramelizate: Rețeta specială de weekend

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (RDNE Stock project)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (RDNE Stock project)

Dacă vrei ceva inedit pentru un weekend în familie, îți recomandăm această rețetă specială de șaorma cu sos bechamel și legume caramelizate.

Ingrediente:

4 buc. x 200 gr antricot de vițel
felii subțiri de pastramă de miel
500 ml cremă de gătit
200 gr unt 200
150 gr parmezan
pastă de roșii
pastă de ardei
sare și condimente orientale
1 l lapte
5 cepe
500 gr roșii cherry
500 gr făină
5 vinete
ulei de măsline
zahăr brun

Cum se prepară

Se începe cu carnea de vițel care se condimentează, se unge cu puțin ulei și se prepară pe tigaia grill bine încinsă. Într-o tigaie cu ulei de măsline se rumenesc și feliile de pastramă. Se scot în alt vas și se păstreză acoperite pentru a se frăgezi.

În locul lor se adaugă ceapa tocată în fâșii și se lasă până își schimbă culoarea, apoi se adaugă o lingură de zahăr brun și se caramelizează ușor.

Vinetele se taie în bucăți mici și se trag la tigaie în puțin ulei. Când se pătrund, se adaugă și peste ele puțin zahăr brun. La fel se procedează și cu roșiile care se feliază, se trag la tigaie și se presară puțin zahăr peste ele, sare și condimente orientale, scrie a1.ro.

Când carnea este preparată, se taie în fâșii subțiri și se mai trage la tigaie cu puțină pastă de ardei și pastă de roșii. Se asezonează cu condimente orientale.

Între timp se prepară și un sos bechamel care va reprezenta baza shaormei, în locul celebrelor lipii. Se topește untul, se adaugă făina și se amestecă bine până absoarbe tot untul. Se adaugă treptat, laptele fierbinte și se amestecă intens pentru omogenizarea sosului. la final, se adaugă și puțină cremă de gătit pentru o textură cremoasă a sosului. Se condimentează cu condimente orientale, după gust.

Se așază sosul bechamel în farfurii, se presară parmezan răzuit, apoi se vor așeza deasupra toate celelalte ingrediente.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel