SALVAREA vine din SUA: China trebuie să-l ELIBEREZE!

SUA au cerut marţi Chinei să elibereze un reputat academician chinez, închis pentru că a criticat modul în care preşedintele Xi Jinping a gestionat criza COVID-19. 

"Suntem foarte preocupaţi de arestarea profesorului Xu Zhangrun de către Republica Populară Chineză (RPC)", a declarat purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat, Morgan Ortagus. "RPC trebuie să-l elibereze pe Xu şi să-şi menţină angajamentele privind respectarea libertăţii de exprimare", a adăugat ea pe Twitter, conform Agerpres.

Xu Zhangrun, profesor de drept la Universitatea Tsinghua, a publicat la începutul lui 2020 la Hong Kong texte în care critica acapararea puterii de către Xi Jinping. În februarie, el denunţa cultura punerii în scenă şi a cenzurii, încurajată de preşedinte şi care ar fi contribuit, potrivit lui Xu Zhangrun, la răspândirea COVID-19 în China. Xu a fost arestat luni la domiciliul său de la periferia Beijingului. De mai multe luni, Washingtonul şi-a amplificat criticile împotriva Beijingului, în special în domeniul drepturilor omului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel