Te-ai săturat de mâncarea gătită cea de toate zilele? Poți încerca salata poloneză cu pește. Iată cum se prepară rețeta...
Ingrediente
1 kilogram de cartofi fierţi în coajă
350 grame castraveţi acri tăiaţi cubuleţe
150 grame măsline
100 ml ulei măsline extravirgin
1/2 kg.peşte sărat (scrumbie,hering)
350 grame ceapă tăiată solzişori
3 ouă fierte tari
50 ml oţet
sare
pipe
Cum se prepară
Peştele se spală, se curăță, se pune la desărat în apă rece sau în lapte, ţinându-se câteva ore, după care se filetează şi se taie cuburi potrivite ca mărime. Cartofii se curăţă de coajă, se taie felii potrivite, se stropesc cu ulei de măsline şi se amestecă uşor, scrie gustos.ro. Ceapa se sărează, se lasa câteva minute (sau nu), se stoarce bine, se trece sub un jet de apă rece şi se lasă la scurs. Ouăle se taie mărunt sau se dau prin răzătoarea mare.
Într-un bol de salată se pun straturi, începând cu cartofii, peştele, castraveţii, ceapa, ouăle. Se presară deasupra măslinele. Se pregăteşte un dresing din oţet, îndoit cu apă, ulei, sare, piper, care se va turna peste salata la servire.
BONUS: Salată picantă de vită. Rețeta lui Gordon Ramsay
Ingrediente
Salată
- 2 bucăți carne de vită de 200-250 grame fiecare
- ulei de măsline pentru prăjit
- 2 morcovi curățați
- 6 ridichi feliate
- 200 gr roșii cherry, tăiate pe jumătate
- frunze de mentă
- 3 cepe verzi tăiate
- o jumătate de castravete curățat de coajă și feliat
- 2 lăptuci curățate
- sare de mare
- piper negru
- 4 linguri de alune decojite
Dressing
- 1 cățel de usturoi pisat
- 1 ardei roșu pisat
- 2 lingurițe zahăr
- 2-3 linguri sos de pește
- sucul de la 1-2 lămâi verzi
Cum se prepară
Asezonează bucățile de carne pe ambele părți. Adaugă o lingură de ulei într-o tigaie încinsă și prăjește fripturile la temperatură înaltă pe ambele părți timp de 2-3 minute. Se scot pe o farfurie și se lasă să se odihnească. Pentru a face dressingul, pune usturoiul și ardeiul iute într-un mojar cu un vârf de sare și pasează-le bine până devin o pastă, potrivit retete.unica.ro.
Adaugă zahărul, sosul de pește și sucul de lămâie. Amestecă-le cu o lingură. Între timp, taie morcovii rondele. Pune-i într-un bol împreună cu ridichiile, roșiile, menta, ceapa verde, castravetele și lăptucile. Adaugă 4-6 linguri din dressing și continuă să amesteci. Prăjește alunele cu un pic de sare pentru câteva minute într-o tigaie curată. Pune friptura tăiată felii peste salată și adaugă alunele. Pune pe deasupra restul de dressing și servește-o imediat.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu