Salată de fructe, un desert fresh și delicios. Rețeta este simplă

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: pxhere.com
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: pxhere.com

Dacă vrei un desert fresh și delicios, salata de fructe este fix ce cauți. Unde mai pui că este floare la ureche prepararea ei.

Ingrediente

- fructe proaspete sau/şi din compot (1 kg curăţate)
- semințele de la jumătate păstaie de vanilie sau pasta, zahăr vanilat
- 30-50 ml coniac, lichior, vişinată... ce doriţi (opţional)
- 50 g miere de albine sau zahăr (opţional)
- 500 g frişcă, îngheţată de vanilie, iaurt...

 Cum se prepară

Ce fructe sunt necesare: pepene roşu sau galben, struguri, prune, căpşune, mere, portocale, banane, kiwi, grepfruit, pere, cireşe, vişine, zmeură, ananas… orice fel de fructe.

Fructele se curăţa de coajă şi seminţe, unde este cazul, şi se taie cubuleţe. Boabele de strugure se scot de pe ciorchine, se pun toate într-un bol, se adzugă vanilia, coniacul, zeama de lămâie (va împiedica oxidarea) şi mierea sau zahărul. Se amestecă totul uşor şi se lasă la rece 20-30 de minute înainte de servire, scrie pofta-buna.com.

După 30 de minute la rece, timp în care s-au amestecat, se serveşte salata în cupe sau boluri, sau în coji de pepene, portocale, grepfruit, în coajă de ananas…

Se pot pune deasupra îngheţată de vanilie, iaurt, frişcă bătută, vanilată, cremă de vanilie, ce doriţi. Se mai pot adăuga fructe uscate (stafide, merişoare, nuci, alune, migdale, fistic…). Fructele moi - gen zmeură, mure - se pun deasupra, nu se amestecă în salată, ca să nu se sfărâme. Se folosesc minim 3 feluri de fructe.

BONUS: Cocada, prăjitura mexicană fabuloasă cu cocos: Rețeta

Ingrediente

- 500 g fulgi cocos proaspeți
- 240 ml lapte
- 100 g zahăr
- 180 ml apă
- 3 gălbenușuri
- 1 shot de rom (opțional)
- 1 bețișor de scorțișoară

Cum se prepară cocada

Într-o cratiță se adaugă apa, zahărul și bețișorul de scorțișoară. Se pune pe foc și se aduce la fierbere. Separat, într-un castron se mixează gălbenușurile și laptele. Se îndepărtează bețișorul de scorțișoară din cratița cu apă și zahăr. Se oprește focul și se lasă să se răcească un pic, potrivit retete.unica.ro. Peste apă și zahăr se adaugă treptat mixul de gălbenuș și lapte. Se amestecă bine.

Se adaugă cocosul răzuit și romul (opțional). Se pune cratița din nou pe foc și se se amestecă până se obține un aluat gros (5-8 minute). Aluatul pentru cocada se toarnă într-o tavă pentru cuptor tapetată cu foaie de copt. Se coace la 180 grade Celsius timp de 30 de minute. Se taie cuburi și servește imediat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel