Salata de fructe cu mascarpone și frișcă este perfectă pe perioada verii. Rece, de la frigider, te va răcori instant!
Ingrediente
100 g mascarpone
150 ml frișcă lichidă
2 linguri zahăr pudră
struguri
nectarine
mandarine sau clementine
ananas
banană
căpșune
kiwi
orice alte fructe mai aveți la îndemână
Cum se prepară
Spălați fructele și tăiați-le felii sau cubulețe. Puteți folosi orice fructe vă plac și aveți în frigider, inclusiv fructe din compot, la conservă sau congelate. În acest caz, lăsați-le să se scurgă foarte bine înainte de a le amesteca.
Bateți frișca lichidă cu mixerul într-un bol și, când începe să capete volum, adăugați zahărul pudră. Când frișca a devenit consistentă, adăugați brânza mascarpone și mixați până când cele două sunt omogenizate, scrie temananc.ro.
Puneți fructele tăiate și scurse de zeamă într-un bol încăpător. Turnați din cremă peste ele, dar păstrați câteva linguri și pentru decor. Amestecați bine și dați la frigider pentru cel puțin 30 de minute înainte de a servi.
Puneți salata în cupe sau boluri și serviți alături de pișcoturi, biscuiți sau simplă, doar cu extra-cremă deasupra.
BONUS: Prăjitură fără coacere. Rețeta rapidă
Ingrediente
- 2 pachete budincă (se poate folosi una cu vanilie și una cu ciocolată)
- 1 litru de lapte (500 ml pentru fiecare budincă în parte)
- 6 linguri de zahăr (câte 3 pentru fiecare praf de budincă)
- 400g biscuiți cât mai simpli cu putință
- 5-6 banane (în funcție de cât de mari sunt)
Cum se prepară
Se pune un rând de biscuți în tavă, aliniați unul lângă altul. Se taie bananele felii subțiri. Peste rândul de biscuiți se pune un rând de banane. Acum, faceți prima budincă, urmând instrucțiunile de pe pachet. Turnați-o peste patul de biscuiți și banane și mai puneți peste un rând de biscuiți. Apoi, încă unul de banane și încă unul de biscuiți. La final, faceți ultima budincă și o turnați peste. Trebuie să stea câteva ore să se răcească, după care poate fi savurată.
Sursa: casaloco.ro
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News