Salata de cartofi cu pește afumat. Rețeta super simplă și gustoasă

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Silvia Trigo)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Silvia Trigo)

Salata de cartofi cu pește afumat este o rețetă super simplă și gustoasă. Iată cum se prepară...

Ingrediente

5-6 cartofi
1-2 cepe (este de preferat ceapă roşie)
1 buc. macrou afumat
o mână cu măsline
ulei de măsline
zeamă de lămâie
mărar uscat
sare,piper
pătrunjel verde

Cum se prepară

Se spală cartofii şi se pun la fiert în coajă, într-un vas cu apă atâta cât să îi acopere. Adăugăm în apă puţină sare şi lăsăm până când aceştia sunt fierţi (se încearcă bine cu ajutorul unei furculiţe). Se scurge apa şi se lasă să se răcorească catofii, după care se curăţă de coajă şi se taie cubuleţe mai mari, scrie petitchef.ro.

Se pun într-un vas, se presară mărar uscat peste ei şi se adaugă pe rând măslinele, peştele afumat curăţat de oase şi rupt în bucăţi potrivite şi mai apoi ceapa tăiată peştişori. Condimentăm cu sare şi piper şi stropim cu ulei de măsline şi zeamă de lămâie după gust. Asezonăm cu pătrunjel verde.

BONUS: Salată Caesar cu piept de pui

Ingrediente

1 salată verde
1/2 piept de pui
2 felii de pâine
parmezan
ulei de măsline
dressing: 1 linguriță muștar, 1 gălbenuș crud sau fiert, 2 căței de usturoi, 2 linguri iaurt, 4 linguri ulei de măsline, 1 lingură zeamă de lămâie, sare, piper

Cum se prepară

Preparăm dressing-ul începând cu usturoiul frecat cu ulei, peste care adăugăm gălbenușul crud sau fiert, scrie papamond.ro. Frecăm bine până ce formăm o maioneză, adăugăm iaurt, muștar, zeama de lămâie, sare, piper și amestecăm pentru o bună omogenizare. Deseori se folosește la acest dressing sos Worcestershire, anșoa și parmezan. Eu prefer fără primele două, iar parmezanul presărat peste salată. Sunt multe variante de dressing pentru salata Caesar și poate fiecare să aleagă după cum poftește.

Pieptul de pui îl pregătim felii și îl preparăm la grill. Se poate și în tigaie dacă nu vă place pe grill. Feliile de pâine le punem întregi într-o tigaie încinsă, cât să se usuce puțin, pentru a putea să le frecăm cu usturoi. După ce le frecăm cu usturoi, tăiem feliile cuburi și le întoarcem din nou în tigaia încinsă, cu puțin ulei de măsline. Le ținem pe foc până ce crutoanele se rumenesc.

Spălăm salata verde și o scurgem bine de apă. Rupem frunzele cu mâna și le punem în salatieră. Peste salata verde punem dressing-ul, apoi crutoanele și pieptul de pui tăiat bucățele. Peste tot, răzuim parmezan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel