Dacă vrei să te bucuri de o masă delicioasă și ușor de preparat, îți recomandăm salata cu piept de pui. Iată rețeta...
Ingrediente
2 bucăți mari de piept de pui, fierte sau la grătar și tăiate cubulețe
2 ouă fierte tari și tocate mărunt
1 cățel de usturoi, zdrobit sau tocat foarte mărunt
1/2 ceapă roșie sau albă, tocată fin
2-3 castraveți mici, tăiați cubulețe
2 roșii mari, tăiate cubulețe
1 ardei gras (culoare la alegere), tăiat cubulețe
1 avocado copt, tăiat cubulețe (opțional)
frunze proaspete de salată (lollo rosso, rucola, spanac, etc.)
o mână de măsline (opțional)
sare și piper după gust
Pentru dressing:
3 linguri ulei de măsline
2 linguri oțet balsamic
sucul de la 1/2 lămâie
1 linguriță muștar Dijon
oregano sau alte ierburi aromatice la alegere (opțional)
Cum se prepară
Începe cu prepararea ingredientelor: fierbe sau fă la grătar pieptul de pui, fiind atent să fie bine gătit, apoi taie-l în cubulețe. Fierbe ouăle tari, lasă-le să se răcească, apoi toacă-le mărunt. Toacă ceapa, zdrobește usturoiul și taie toate legumele în cubulețe.
Într-un castron mare, combină cubulețele de piept de pui, ouăle fierte tocate, ceapa, usturoiul, castraveții, roșiile, ardeiul gras și avocado (dacă folosești). Adaugă frunzele proaspete de salată și măslinele (dacă dorești) în castron și amestecă ușor, astfel încât să se combine toate ingredientele cu verdețurile.
Într-un bol mic, pregătește dressingul amestecând uleiul de măsline, oțetul balsamic, sucul de lămâie, muștarul, oregano sau ierburile aromatice preferate, sare și piper după gust. Toarnă dressingul peste salată și amestecă bine pentru a asigura acoperirea uniformă a ingredientelor cu dressingul.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu