Salata caldă de fructe de mare te poate ajuta să începi săptămâna în forță. Un preparat absolut delicios, cu parfum de vacanță care te cucerește pe loc.
Ingrediente
500g fructe de mare (creveți, midii, calamari, scoici etc.)
1 ceapă mică, tocată mărunt
2 căței de usturoi, zdrobiți
1 ardei iute mic, tocat mărunt (opțional, pentru un pic de iuțeală)
2 linguri de ulei de măsline
2 linguri de unt
sucul de la o lămâie
sare și piper după gust
o mână de frunze de pătrunjel proaspăt, tocate mărunt
crutoane sau pâine prăjită (opțional, pentru a servi)
Cum se prepară
Spălați fructele de mare sub apă rece și lăsați-le să se scurgă într-o strecurătoare. Într-o tigaie mare, încălziți uleiul de măsline și adăugați ceapa tocată. Căliți ceapa până devine translucidă. Adăugați cățeii de usturoi zdrobiți și ardeiul iute tocat (dacă folosiți). Amestecați și căliți timp de încă 1-2 minute. Adăugați fructele de mare în tigaie și gătiți-le pe foc mediu timp de 5-7 minute sau până când acestea devin moi și se gătesc complet. Nu le gătiți prea mult, deoarece se vor întări și deveni gumoase.
Adăugați untul în tigaie și amestecați până se topește și se integrează cu fructele de mare. Turnați sucul de lămâie peste fructele de mare și amestecați bine. Gustați și ajustați gustul cu sare și piper, după preferințe. Presărați frunzele de pătrunjel tocate deasupra salatei.
Servește salata caldă de fructe de mare alături de crutoane sau pâine prăjită, dacă dorești.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu