Salarii medici. Mesaj dur către politicieni: "Este o stare rușinoasă"

Constatând confuzia publică întreținută în privința unor creșteri semnificative ale salariilor de bază ale medicilor prin proiectul de lege ce vizează aprobarea OUG nr. 20/2016, Federația „Solidaritatea Sanitară" atrage atenția în mod public că acest proiect de lege nu prevede creșterea salariilor de bază ale medicilor.

O astfel de abordare reprezintă o imensă confuzie publică, proiectul de lege excluzând în cea mai mare măsură personalul medical de la creșterea salariului de bază. Cel mai evident exemplu îl constituie faptul că acest proiect de lege nu prevede creșteri ale salariului de bază pentru medicii și pentru asistentele mediale cu studii superioare din spitalele clinice (adică din marea majoritate a spitalelor).

Analiza efectelor aplicării proiectului de lege de aprobare/modificare a OUG nr. 20/2016, în forma actuală, indică în mod clar faptul că discriminările/discrepanțele salariale, în privința salariilor de bază, în loc să fie eliminate vor fi accentuate. Situația este ilustrată de analiza impactului acestui proiect de lege publicată de Federația „Solidaritatea Sanitară".

Federația „Solidaritatea Sanitară" a înaintat Președintelui Camerei Deputaților și tuturor deputaților un memoriu în care arăta discriminările ce riscă să fie create prin adoptarea actului normativ în forma actuală, aceasta fiind însoțit de propunerea criteriilor ce trebuie respectate și proiectul unei grile echitabile pentru salariații din Sănătate. Memoriul poate fi găsit aici: http://solidaritatea-sanitara.ro/attachments/article/20752/Nr_B79_03_11_2016_CDep_Amendamente_OUG_20.pdf

În vederea facilitării accesului salariaților din Sănătate și a publicului larg la informațiile privind efectele proiectului de lege în discuție, Federația „Solidaritatea Sanitară" a lansat o aplicație publică în care pot fi analizate toate informațiile și corelațiile relevante privind salarizarea din sectorul public de sănătate. Aplicația poate fi accesată aici: http://solidaritatea-sanitara.ro/info/

"Până la remedierea acestei stări de fapt rușinoase rugăm politicienii să nu mai alăture în campania electorală termenii medici și personal medical cu cel de creșteri salariale!", a mai transmis Federația „Solidaritatea Sanitară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel