Urmărește emisiunea live


S-a demonstrat: Oamenii sunt stresaţi de pierderea telefonului mobil la fel de mult ca de un ATENTAT TERORIST

Foto: Pexels
Foto: Pexels

Teama de a pierde telefonul mobil este aproape la fel de stresantă pentru oameni ca frica de un atac terorist, afirmă un studiu efectuat recent în Marea Britanie.

Cercetarea realizată de The Physiological Society, prin care 2.000 de persoane au fost rugate să clasifice nivelul de stres resimțit ca urmare a diverse evenimente, a concluzionat că deși situații evidente precum decesul unei persoane dragi sau riscul de îmbolnăvire ocupă primele poziții, preocupările legate de furtul identității, întârzierea mijloacelor de transport în comun sau chiar plecatul în concediu au un efect aproape la fel de mare, notează Daily Mail. Stresul declanșat de teama față de un atac terorist s-a situat pe locul 13 în acest top al evenimentelor cele mai stresante, cu doar o poziție deasupra pierderii telefonului mobil și cu mult sub plănuirea nunții sau schimbarea locuinței.

La vremuri noi, griji noi

Studiul a demonstrat, de asemenea, că femeile resimt un nivel mai mare de stres în comparație cu bărbații, în special în ceea ce privește decesul unei persoane apropiate, riscul de boală sau pierderea telefonului mobil. Dr. Lucy Donaldson, președinta Comitetului de politici al The Physiological Society, susține că "lumea modernă aduce noi tipuri de stres pe care nu ni le-am fi imaginat în urmă cu 50 de ani, printre care se numără social media și smartphone-urile. Deși multă lume este conștientă de urmările stresului asupra bunăstării mentale, este important să fie luat în calcul și impactul său asupra sistemelor corpului. Creierul, sistemul nervos și sistemul hormonal reacționează la stres și afectează inima, imunitatea și aparatul digestiv. În perioadele lungi de stres efectele se resimt asupra întregului organism și pot duce la apariția unor boli precum ulcere sau creșterea riscului de atac de cord", a atras atenția specialista.

Nu mai suntem atât de afectaţi de divorţ ca în anii '60

Cercetarea a avut la bază testul de stres al lui Holmes și Rahe, alcătuit în 1967 pentru a se determina modul în care oamenii sunt afectați de diverse evenimente din viața cotidiană. Prin comparație, s-a observat că, deși decesul unei persoane apropiate s-a aflat pe primul loc în ambele teste, oamenii din ziua de azi sunt mult mai puțin afectați de divorț decât în anii '60. De asemenea, concluziile arată că nivelurile de stres par să se accentueze odată cu înaintarea în vârstă, persoanele mai în vârstă făcându-și mult mai multe griji cu privire la riscul de îmbolnăvire decât cele mai tinere. The Physiological Society speră ca acest studiu să crească nivelul de conștientizare cu privire la efectele stresului asupra funcțiilor corpului, mai arată sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel