Rusia ar putea legaliza criptomonedele ca mijloc de plată

Foto: Pixabay, de Tamim Tarin
Foto: Pixabay, de Tamim Tarin

Rusia ar putea legaliza folosirea crptomonedelor ca mijloc de plată.

Șeful Ministerului Industriei și Comerțului al Federației Ruse, Denis Manturov, consideră că, mai devreme sau mai târziu, criptomonedele vor fi legalizate în Rusia ca mijloc de plată. El și-a exprimat această opinie în timp ce vorbea în cadrul maratonului New Horizons, scrie Interfax.

„Cred că da”, a spus el, răspunzând la o întrebare legată de un participant la maraton.

"Întrebarea este când se va întâmpla acest lucru, cum se va întâmpla, cum va fi reglementat. Acum, atât Banca Centrală, cât și guvernul sunt implicate activ în acest lucru", a spus el.

"Toată lumea este înclinată să înțeleagă că aceasta este o tendință a vremurilor. Mai devreme sau mai târziu, într-un format sau altul, acest lucru se va realiza, dar încă o dată: trebuie să fie legal, corect, în conformitate cu cerințele și regulile care va fi formulat în primul rând de autoritatea de reglementare - Banca Centrală și, desigur, guvernul", a adăugat Manturov.

De ce se ferește Rusia de legalizarea criptomonedelor

În acest moment, Banca Centrală a Rusiei adoptă o atitudine dură împotriva utilizării criptomonedei ca mijloc de plată. După cum a explicat în urmă cu o lună Ksenia Yudaeva, prim-vicepreședintele Băncii Centrale, Banca Rusiei este îngrijorată de volatilitatea crescută a criptomonedelor, de capacitatea acestora de a infecta sistemul financiar și de o posibilă amenințare la adresa drepturilor consumatorilor. Cu toate acestea, autoritatea de reglementare a fost de acord recent să accepte poziția guvernului de a permite extragerea criptomonedelor, deși inițial s-a opus și acesteia.

Reamintim că președintele ucrainean Volodimir Zelenski a promulgat o lege care legalizează oficial criptomonedele în țara asediată. Noua lege, care a primit semnătura președintelui în luna martie, va permite schimburilor de criptomonede străine și ucrainene să opereze legal în Ucraina, în ceea ce este considerat un pas vital pentru dezvoltarea unei piețe legale pentru activele virtuale în țară. Mai mult, noua lege va crea, pentru prima dată, un cadru de reglementare pentru o piață cripto deschisă în Ucraina.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

STIRE RECOMANDATA

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel