Au furat cărţile de la Metrou. Captură valoaroasă: Ghidul bunelor maniere

Campanie BookLand
Campanie BookLand

Campania celor de la BookLand care consta în plasarea de cărți în mijloacele de transport bucureștene s-a dovedit a fi un eșec după ce mai bine de trei sferturi au fost furate, cu tot cu sistemele de prindere. Printre cărţile furate se număra şi Ghidul bunelor maniere.

[caption id="attachment_232306" align="alignleft" width="276"] Sursă fotografie : http://riot-books.blogspot.ro[/caption]

În luna septembrie, librăria BookLand a inițiat o campanie culturală pentru bucureșteni. Au fost plasate câte trei cărți în 80 de autobuze de pe liniile centrale de circulație, pentru ca populația să poată beneficia  de beneficiile lecturii indiferent de situația materială sau programul zilnic.

Cărțile erau prinse de un lănțișor metalic, iar pe spatele acestora era imprimat mesajul ”RATB și BookLand vă urează lectură plăcută în timpul călătoriilor cu autobuzul!” Se pare,însă, că această măsură de securitate nu a fost suficientă, întrucât au fost furate peste 80% dintre cărți, într-un timp foarte scurt.

 „Din nefericire, sâmbătă, primele 3 mașini care au plecat pe traseu s-au întors fără cărți. Până luni, carțile dispăruseră în proporție de 80%, iar în momentul de față nu credem că au mai rămas 50 de cărți prin autobuze... Așa că, în final, noi am fost cei surprinși: societatea românească nu este încă pregătită pentru astfel de proiecte culturale, iar egoismul depașeste limitele bunului simț.” , afirmă cei de la BookLand.

În ciuda acestui fapt, ei nu au vrut să renunțe. Au continuat campania în metrou, primul tren transformat în bibliotecă fiind cel de pe linia Republica-Dristor 2. Totodată, le-a fost dată  pasionaților de lectură posesori de telefoane smart  posibilitatea să descarce gratuit romanul SF ”Eu sunt numărul patru”, apărut la Nemira.

Eforturile s-au dovedit a fi zadarnice, pentru că și aceste cărți au fost furate de călători.

" Dacă i s-a părut interesantă cartea şi şi-a dorit să lectureze cât mai mult din ea, motiv pentru care a luat-o, să nu spun a furat-o, e ok şi s-o citească mulţumit în continuare",a declarat coordonatorul proiectului, Sorin Lucaci.

Biblioteca din mijloacele de transport conținea cărți de ficțiune, educative, dar și romane de dragoste.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel