România, lider european. Vezi la ce avem cel mai ridicat nivel

abuz_antibiotice
abuz_antibiotice

Ultimul studiu făcut de institutul național de sănătate publică în 10 spitale arată o situație îngrijorătoare privind consumul de antibiotice în România, și relevă faptul că țara noastră a devenit lider în Europa în privința rezistenței bacteriene. 

"Am scăpat lucrurile de sub control în privința consumului de antibiotice", este concluzia medicilor specialiști în boli infecțioase, potrivit stirileprotv.ro.

Zilnic, 600 de mii de români iau antibiotic, mulți fără prescripție medicală, iar în spitale bolnavii primesc aceste pastile "ca să fie acoperiți" la infecții. Astfel, consumul iresponsabil a dus la apariția unor bacterii, mult mai rezistente aproape imposibil de tratat.

Potrivit studiului, un pacient din șapte, care se află în stare gravă la Terapie Intensivă, își riscă viața, deoarece poate lua infecții nosocomiale extrem de periculoase și rezistente la antibiotic, iar unul din 20 de pacienți internați în alte secții poate lua un germene extrem de rezistent, asta pentru că lucrurile au "fost scăpate de sub control", afirmă doctorul Alexandru Rafila.

Deoarece românul înghite cu pumnul antibiotice chiar și atunci când nu e cazul, mai ales că din farmacii primesc ușor pastilele fără rețetă, România a devenit țara cu cel mai mare consum de antibiotice din Europa care se traduce și printr-un nedorit loc de lider european în domeniul rezistenței la tratamente.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel