România câștigă marele premiu la Fesivalul de film de la Sarajevo

sarajevo
sarajevo

Lungmetrajul "Toată lumea din familia noastră", în regia lui Radu Jude, a primit "Inima orașului Sarajevo", marele premiu al Festivalului International de Film de la Sarajevo, desfășurat între 6 și 14 iulie.

Filmul tratează cu umor trista poveste a unui tată și a fiicei lui, care vor să petreacă împreună o vacanță ca-n rai, dar sunt prinși în iadul relațiilor de familie. Pelicula îi are ca protagoniști pe Șerban Pavlu, Sofia Nicolaescu, Mihaela Sîrbu și Gabriel Spahiu, cu participarea extraordinară a cunoscuților actori Tamara Buciuceanu-Botez, Stela Popescu și Alexandru Arșinel.

Lungmetrajul a avut premierea la Festivalul Internațional de Film de la Berlin de anul acesta. "Toată lumea din familia noastră" este cel de-al doilea lungmetraj al lui Radu Jude după "Cea mai fericită fată din lume" care a obținut premiul CICAE la Berlinala în 2009, informează gandul.info.

Acesta nu a fost singurul premiu români la Sarajevo. Ivana Mladenovic a primit Inima orașului Sarajevo pentru cel mai bun documetar, "Turn Off the Lights", pe baza unui scenariu scris de aceasta și Bianca Oana. Documentarul a avut premiera mondiala in aprilie la Festivalul Tribeca din New York.

De asemenea, scurtmetrajul "Tatăl meu e cel mai tare" de Radu Potcoavă a primit un premiu special al juriului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel