România, vicecampioană mondială. Robot Sumo Tournament

foto: All Japan Robot Sumo Tournament / facebook
foto: All Japan Robot Sumo Tournament / facebook

România, vicecampioană mondială la turneul de sumo robotic de la Tokyo.

România, reprezentată de echipa Flex, s-a clasat pe locul al doilea, după Polonia, la cea de-a 29-a ediţie a competiţiei de sumo robotic All Japan Robot Sumo Tournament, organizată în luna decembrie, la Tokyo, cu robotul autonom Cheetah, a anunţat, marţi, într-un comunicat de presă, Bitdefender.

Cheetah este o maşină electrică autonomă în miniatură, realizată din aluminiu, titan şi fibră de carbon, dezvoltată pentru a permite atacul şi eliminarea robotului advers din ringul competiţional.

'După multă muncă şi determinare, anul acesta am cucerit locul al doilea de pe podiumul din Japonia cu cel mai nou dintre cei patru roboţi ai echipei noastre. În lupte ne-am înfruntat cu roboţi de ultima generaţie din Turcia, Polonia, Japonia şi Egipt, şi am reuşit performanţa de a fi extrem de competitivi. Pentru a realiza un robot care să se bată la titlul mondial, este nevoie de câţiva ani de muncă, cercetare, dezvoltare şi investiţii de mii de euro. Performanţa implică mari sacrificii şi mulţi bani. Fără ajutorul sponsorilor privaţi, nu am fi avut şansa să ajungem campioni europeni şi vicecampioni mondiali', susţine inginerul Adrian Gaşpar, unul dintre fondatorii echipei Flex.

Potrivit sursei citate, la turneul mondial din Tokyo concurează roboţi cu dimensiunea de 20x20 cm şi greutatea de maximum trei kilograme. Echipa Flex este formată din: Adrian Gaşpar (inginer), Andreea Beciu (doctor inginer), Bogdan Istrate (doctor inginer), Teodor Roşca (doctor inginer), Cristina Teodorescu (inginer), Maria Laura Nichifor (inginer), Marius Gîbu (inginer), Ovidiu Marius Alexandru (inginer), Robert Coţofana (inginer), Suzana Neacşu (urbanist), studenţii Andrei Kovari, Mircea Zamfira şi elevul Andrei Tudor. 'Rezultatele echipei Flex plasează, din nou, inteligenţa din România în elita mondială, iar succesul vine la scurt timp după ce ţara noastră a fost declarată vicecampioană Europei la securitate cibernetică.

Trei echipe româneşti la competiţie

Cei 13 tineri talentaţi din Flex Team au demonstrat ambiţia de a deveni din ce în ce mai buni de la un an la altul şi ne-am bucurat să le putem fi aproape în tot acest drum, de la proiect, până la locul al doilea în lume', declară Mihaela Păun, vicepreşedinte de vânzări şi marketing în cadrul Bitdefender. La competiţia din capitala Japoniei, la care au participat 120 roboţi din 25 de ţări, au mai fost prezente echipele româneşti Evo Robotics din Bucureşti, Balmotus şi Specular din Cluj-Napoca.

Competiţiile de sumo robotic ajută la dezvoltarea individuală a tinerilor ingineri şi reprezintă o excelentă platformă de învăţare şi dezvoltare personală, îmbinând cunoştinţe din domenii, precum: matematică, informatică, automatică, programare şi robotică.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel