Ritli: Anul viitor se vor aloca 70 de milioane lei pentru screeningul privind cancerul de col uterin

ritli_ladislau
ritli_ladislau

Ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau, susţine că una dintre priorităţile ministerului pentru anul 2012 este realizarea unui program de screening privind cancerul de col uterin, în acest scop urmând să fie alocaţi la nivel naţional aproximativ 70 de milioane de lei.

Ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau, a declarat, vineri, la Sfântu Gheorghe, că printre priorităţile principale ale ministerului pentru anul 2012 se numără accentuarea medicinei primare, dotarea spitalelor, dar se va pune mare accent şi pe prevenţie.

"În principal este vorba despre accentuarea medicinei primare, asta este prioritatea noastră, dotarea spitalelor şi infrastructura spitalelor, programele naţionale de sănătate şi, înainte de toate, se pune mare accent pe prevenţie. Vom declanşa în domeniul cancerului primele screeninguri, primele depistări precoce ale cancerului", a spus Ritli.

El a afirmat că se vor aloca bani pentru prevenţie, anul viitor urmând să fie repartizată, la nivel naţional, suma de aproximativ 70 de milioane de lei pentru screeningul privind cancerul de col uterin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel