Risotto cu parmezan și verdeață. O rețetă plină de savoare

Risotto cu parmezan și verdeață. O rețetă plină de savoare / Foto: Pixabay, de congerdesign
Risotto cu parmezan și verdeață. O rețetă plină de savoare / Foto: Pixabay, de congerdesign

Află în articol cum se prepară risotto cu parmezan și verdeață. 

Risotto cu parmezan și verdeață este un preparat extrem de simplu și rapid de gătit. Nu ai nevoie de experiență prea mare în bucătărie, iar dacă respecți pașii, vei obține o masă delicioasă, pe placul familiei. Ingredientele sunt puține, însă ele vor oferi o savoare aparte preparatului, scrie Ziarul de Iași.

Pentru a obține un preparat delicios, folosiți supă obținută din mai multe tacâmuri de pui în loc de apă. Aceasta va oferi o savoare diferită preparatului.


Ingrediente pentru șase porții:

400 gr. orez de calitate, cu bob scurt

100 gr. parmezan ras

1 ceapă

1 cățel de usturoi

1,3 litru supă limpede

200 ml vin alb sec

2 linguri pătrunjel verde tocat mărunt

2 linguri chives tocate mărunt (opțional)

2 linguri unt nesărat

sare

piper

ulei

Mod de preparare


1. Pentru început trebuie să încălzim supa de pui, la foc mic, pentru a se păstra caldă cât timp vom pregăti risotto cu parmezan și verdeață. Aceasta trebuie să fie fierbinte pentru a nu opri fierberea.

2. Curățăm ceapa și cățelul de usturoi și le tocăm mărunt.

3. Luăm o cratiță medie ca mărime și punem trei linguri de ulei, apoi o punem pe foc mediu. Adăugăm ceapa tocată cu trei sferturi linguriță sare și se gătește circa 7 minute, amestecând frecvent, până ceapa s-a înmuiat.

4. Adăugăm usturoiul tocat fin și mai lăsăm totul pentru aproximativ jumătate de minut, apoi punem orezul, pe care îl gătim trei minute, amestecând constant. Lăsăm până ce acesta capătă un aspect translucid.

5. Adăugăm vinul și amestecăm continuă aproximativ trei minute, până când acesta este absorbit. Lichidul în care fierbe orezul va căpăta un aspect lăptos.

6. După ce vinul a fost absorbit, adăugăm câte un polonic de supă fierbinte. Lichidul este adăugat puțin câte puțin, amestecând continuu. Risotto va căpăta o textură cremoasă.

7. După ce am pus aproximativ un litru de supă, lăsăm până când fierbe orezul, amestecând din când în când. Dacă preparatul rămâne fără lichid, mai adăugăm câte un polonic de supă. Atunci când este cremos la exterior dar crocant în mijloc, orezul este gata.

8. Când orezul este gata, se ia de pe foc și se adaugă parmezanul ras, untul, pătrunjelul și chives tocat. Nu uitați de zeama de lămâie, care se adaugă tot acum. Amestecăm bine cu o lingură de lemn până când untul și parmezanul sunt complet absorbite.

9. Se adaugă sare și piper după gust, iar preparatul este gata de servire.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel