Rezultate alegeri Germania. Schulz semnalează un "lucru alarmant"

Liderul Partidului Social-Democrat german (SPD), Martin Schulz, a recunoscut duminică înfrângerea formațiunii sale la alegerile legislative.

A fost 'o zi 'amară' pentru social-democrați, a spus Schulz în prima sa declarație după ce sondajele efectuate la ieșirea de la urne au arătat cel mai slab scor al SPD în perioada postbelică, de 20-21%.

'Dar și mai deprimant pentru noi toți este consolidarea AfD, pentru prima dată un partid de extremă-dreapta intră în parlament într-o poziție atât de puternică. Acesta este un punct de cotitură', a adăugat Schulz, înconjurat de figurile triste ale celor din conducerea SPD.

'Faptul că am primit mai mult de un milion de refugiați încă divizează țara noastră. Ceea ce pentru unii a fost un gest caritabil și umanitar, pentru alții este o amenințare, ceva neobișnuit și care provoacă teamă. Nu am reușit să-i convingem pe toți votanții noștri că Germania este suficient de puternică pentru a nu lăsa pe nimeni în urmă', a explicat mai departe Martin Schulz, care atât din această poziție cât și din cea de președinte al Parlamentului European a fost un susținător constant al politicii de deschidere față de migranți promovată de cancelarul Merkel.

Liderul SPD a confirmat că partidul său va intra în opoziție, dar a promis că va continua înnoirea formațiunii, iar membrii ei care vor obține mandate în Bundestag se vor lupta acolo pentru 'valorile și principiile toleranței și respectului', scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel