Rețete de post. Prăjitură cu mere fără blat

Rețete de post. Prăjitură cu mere fără blat. Aceasta este una dintre cele mai delicioase prăjituri pe care le poți consuma în post. Se face rapid și vei fi încântat de rezultat.

Ingrediente blat

1 cană zahăr
1 cană făină albă
1 cană griș

Ingrediente umplutură

2 kg mere zemoase
sucul de la o lămâie
2 pliculeţe zahăr vanilat
scorţişoară, cât vă place

Cum se prepară

Rețete de post. Prăjitură cu mere fără blat. Într-un vas se amestecă zahărul cu făina şi grișul până se omogenizează bine. Obţinem un praf alb, pe care-l folosim pe post de blaturi. Merele se răzuiesc fără să le decojiți, scrie e-retete.ro. Le stropiți cu suc de lămâie să nu se oxideze şi apoi puneți zahărul vanilat şi scorţişoara. Nu se storc merele de sucul care-l lăsă.

Rețete de post. Prăjitură cu mere fără blat. Se pune hârtie de copt într-o tavă rotundă cu margine detaşabilă de 26 cm diametru și se unge bine cu puţin ulei. Și marginile se dau cu ulei. Cuptorul se preîncălzește la 200C

Asamblare prăjitură

Rețete de post. Prăjitură cu mere fără blat. Un strat de praf alb (amestecul de blaturi) cam de un deget (nu mai gros, altfel nu se coace!) şi apoi unul de mere (de 2 degete) şi tot aşa. La final veţi avea 3 straturi praf şi 3 straturi mere, ultimul va fi de mere.

Rețete de post. Prăjitură cu mere fără blat. Se dă la cuptor la 200 C fix 40 minute (dacă-l faceţi în tavă rotundă cu 3 straturi).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel