Rețetă: Pavlova cu fructe de pădure

Sursa Foto YouTube
Sursa Foto YouTube

Pavlova este o prăjitură care vorbește despre dragoste. Un tort care spune o poveste delicată și profundă precum cele ale marilor romane.

Pavlova este mai mult decât un tort. E un desert care pare în întregime alcătuit din spumă, ușor ca pana și întotdeauna asortat cu fructe proaspete. Clasicii acestui desert spun ca un Tort Pavlova „are exteriorul din mering crocant si interiorul de spumă, acoperită cu frișcă”. Prezentarea clasică a unei Pavlova Cake presupune o garnitură de căpșuni, kiwi și passion-fruit, dar sunt acceptate variante cu tot felul de fructe, ba chiar și cu ciocolată, potrivit unei rețete publicată de lauralaurențiu.ro. 

Ingrediente Prăjitură Pavlova

  • 4 albușuri proaspete

  • 1 priză de sare extrafină

  • 160 de grame de zahăr tos fin

  • 1 plic de zahăr vanilat sau 1 linguriță de extract de vanilie

  • 2 linguri de oțet de 9 grade

  • 20 de grame de amidon de porumb

  • 700 gr smântână pentru frișcă

  • 2 linguri de zahăr pudră vanilat

  • fructe (căpșuni și kiwi, piersici, zmeură, portocale etc.) opțional, un sos de fructe

Pavlova-cake e un desert pe cât de spectaculos și gustos, pe atât de ușor de făcut. Ceea ce durează cel mai mult este blatul de bezea, care necesită o uscare lentă la cuptor.

Mod de preparare

1. Se pornește cuptorul și se încinge la 120 de grade Celsius. Albușurile se bat spumă cu sarea, până se întăresc și cresc în volum ca zăpada. Se adaugă zahărul tos treptat, în timp ce se bate în continuare cu mixerul la viteză mare; dacă folosiți zahăr vanilat, se adaugă tot acum, extractul de vanilie, în schimb, se pune la final.

Se adaugă oțetul și se bate până când cristalele de zahăr nu se mai simt deloc atunci când luăm între police și arătător o cantitate mică de spumă și frecăm ușor.

Se adaugă amidonul și se incorporează în spuma de albușuri bătând 10-20 de secunde cu mixerul la viteză mare. Trebuie să se obțină o bezea fermă și lucioasă.

2. Așezați în tava cuptorul o coală de hârtie de copt și trasați un cerc cu diametrul de 22-26 cm. pe partea mată a hârtiei. Întoarceți coala de hârtie cu partea lucioasă în sus și, cu ajutorul spatulei, distribuiți bezeaua în interiorul cercului.

Trebuie să țineți cont că dacă veți forma un cerc cu diametrul mai mic, veți obține o bezea mai înaltă, dar se va și coace ceva mai greu.

3. Se dă bezeaua la cuptorul preîncins la 120 de grade Celsius. Se poate porni ventilația, ajută mult la uscarea bezelei. Blatul este gata atunci când se desprinde cu ușurință de pe hârtia de copt și asta durează cam 1:30 ore. Se lasă blatul să se răcească bine, bine de tot și dacă va crăpa unde și unde, nu e niciun bai, oricum se va acoperi cu frișca bătută.

Pavlova – asamblarea desertului

4. Smântâna pentru frișcă trebuie să fie foarte rece atunci când o batem, cel mai bine este să stea la frigider peste noapte. E nevoie de o smântână cu conținut de minimum 32% grăsime.

Se bate smântâna pentru frișcă rece până când începe să formeze creste la suprafață apoi se adaugă zahărul pudră vanilat și se bate în continuare până se întărește bine.

După ce s-a întărit, nu batem în continuare pentru că există riscul să se separe frișca în unt și zer. Frișca bătută se distribuie într-un strat uniform deasupra blatului de bezea și se dă la rece imediat.

5. În funcție de cât de moale doriți să fie blatul de bezea al desertului, acoperiți-l cu frișcă mai devreme sau mai chiar înainte de momentul servirii. Umiditatea din frișcă va înmuia blatul cu atât mai mult cu cât timp stă în contact cu acesta.

Unii chiar preferă blatul de bezea care se transformă într-o cremă prin contact cu frișca. Alții, doresc un blat cu o textură foarte crocantă. Una dintre modalitățile de a-l obține este izolarea acestuia de umiditatea din frișcă folosindu-se de o peliculă fină de ciocolată albă topită, aplicată pe suprafața blatului. Depinde de preferințele fiecăruia.

6. Decorul de fructe e după fantezia fiecăruia. Eu am stropit prăjitura Pavlova cu sosul de căpșuni, apoi am adăugat mure, coacăze roșii, felii de kumquat și de kiwi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel