REȚETĂ mic-dejun: SECRETELE cele mai bune OMLETE. Te-ai fi gândit că e atât de simplu să fie atât de GUSTOS?

foto pixabay: REȚETĂ de OMLETĂ
foto pixabay: REȚETĂ de OMLETĂ

Desigur, nu e greu să arunci un ou ochi în tigaie, cum nu e greu nici să amesteci două ouă și să faci o omletă. Dar... iată ce ai de făcut pentru un mic-dejun foarte gustos. 

Cea mai simplă OMLETĂ. De ce ai nevoie

Pentru o porție pentru o persoană, ai nevoie de două ouă, unt, puțin ulei și un praf de sare. Poți să adaugi, după gust, piper, verdeață, brânză, roșii sau ce-ți mai place de prin frigider. 

OMLETĂ PUFOASĂ. Cum se prepară

Iată cum se procedează: 

Pui tigaia la încins cu puțin unt sau cu ulei. 

Între timp, bați bine ouăle într-un castron și adaugi ceea ce am scris mai sus, după gust. 

Când tigaia s-a încins, pui omleta și pui capac tigăii. 

O lași la preparat nu mai mult de 2-3 minute. Ți se pare puțin? Ei, află că după ce ai oprit focul, omleta continuă să se ”coacă”, datorită căldurii. Tot ce va trebui să faci va fi să o pliezi și să o lași 4-5 minute înainte de a o savura. Așa nu va ieși o omletă uscată și fără gust, ci una pufoasă, pe care o vei prefera mereu. 

Cea mai bună rețetă de OMLETĂ: Secretele bucătarilor

Desigur, unii bucătari consideră că trei ouă ar fi cantitatea optimă pentru un mic dejun sățios. Ei spun că secretul este să bați bine ouăle, astfel încât să ai o compoziție... spumoasă. Unii aleg să o facă cu o furculiță, alții chiar cu un tel. Simpla sfărâmare a gălbenușului nu e de ajuns pentru a avea o omletă. Acelea sunt doar... ouă amestecate. Așadar, chiar dacă e dimineață, cu energie, bate bine ouăle, dacă vrei să simți că iei micul dejun în cel mai exclusivist loc din lume - bucătăria ta! De asemenea, conform sfaturilor celor mai renumiți bucătari, nu doar ”aerarea” prin amestec face omleta pufoasă, dar și untul se pare că are același efect. Acesta se pune în tigaie după ce aceasta este deja întinsă. Poți să nu folosești un capac, ci să amesteci constant cu o spatulă. Pentru un plus de gust poți rade cașcaval ori brânză maturată! Totul ține de gust. 

Și dacă rețete sunt multe, bucătarii au câteva puncte comune pe care e bine să le amintim: untul face minuni pentru omletă, tigaia trebuie încinsă bine înainte de a adăuga ouăle bătute bine, omleta nu se pregătește până va fi tare, ci trebuie luată de pe foc când încă pare puțin nefăcută și lăsată să se ”odihnească” câteva minute după ce a fost luată de pe foc, cu un capac. Gătirea va continua la abur și va asigura o omletă pufoasă, nu uscată! 

Poftă bună! 

Și nu uita să citești și: REȚETĂ CAFEA. Secretul cele mai gustoase cafele: Ai nevoie doar de cafea și zahăr, restul este TEHNICĂ și e SIMPLĂ!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel