Rețetă gogoși GRECEȘTI - Loukoumades - cu miere și scorțișoară. Sunt cele mai bune

foto: Facebook Magical Greece
foto: Facebook Magical Greece

Gogoșile grecești Loukoumades alături de o înghețată proaspătă și delicioasă sunt vis de vară. Imediat, vei simți că ești în frumoasa Ellada. 

De ce ai nevoie

 

Pentru Loukoumades, ai nevoie de jumătate de kilogram de făină, 7 grame de drojdie uscată (1 pliculeț), 50 ml de ulei, o lingură de zahăr, un praf de sare, 500 ml ulei pentru prăjit. 

Pentru sirop, ai nevoie de 300 grame zahăr, 200 ml apă, 100 grame miere, 4 linguri de zahăr pudră și o lingură de scorțișoară. 

Cum se prepară 

 

Se amestecă făina cu drojdia, se pune apă în mijloc cu zahăr și sare. Se amestecă bine și se adaugă apoi uleiul (cei 50 de ml). Se frământă bine. Se lasă la crescut o oră.

După ce aluatul a crescut, cu mâna unsă în ulei luați din aluat și formați biluțe mici pe care le puneți pe un platou uns tot cu ulei. Uleiul (cei 500 de ml) se pune la încins în tigaie, iar micile gogoși se pun la prăjit pentru aproximativ 2 minute. 

Pentru prepararea siropului, se lasă apa și zahărul la fiert 5 minute. După ce se ia de pe foc se adaugă și mierea. În funcție de preferințe, puteți ”jongla” cu siropul și-i puteți adăuga diferite arome. Se pune peste gogoși după ce acestea sunt gata. Zahărul pudră se amestecă cu scorțișoara și se presară, cu ajutorul unei strecurătoare mici, uniform peste gogoși.  

Le puteți servi cu înghețată, nuci, fructe. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel