Rețeta de scovergi de pe vremea bunicii. Gustul autentic de altădată!

Sursa foto: Facebook Mira Cooking
Sursa foto: Facebook Mira Cooking

Ți-e dor de gustul scovergilor făcute de bunica? Iată rețeta pentru gustul de altădată.

Ingrediente

500 g făină
350-400 ml apă călduţă
un cub de drojdie
2 linguri zahăr
o lingură untura solidă (2 linguri ulei)
1/2 linguriţă sare

Cum se prepară

Pentru prăjit:

1/2 l ulei

Drojdia se pune la înmuiat în puţină apă călduţă. Într-un castron mare cernem făina şi facem o adâncitură în mijloc. Adăugăm zahărul, sarea, untura (ulei) şi drojdia înmuiată. Începem să frământăm, adăugând câte puţină apă, scrie gustos.ro. Răsturnăm aluatul pe masa înfăinată şi frământam bine până nu se mai lipeşte de mâini. Punem din nou aluatul în castron, îl acoperim cu un prosop curat şi îl lăsăm la crescut până îşi dublează volumul.

Împărţim aluatul în şase bucăţi egale pe care le întindem cu mâinile până ajung la dimensiunea dorită. Punem uleiul la încins şi, când începe să sfârâie, prăjim scovergile. Le înţepăm în mijloc cu furculiţa şi le rumenim frumos pe ambele părţi. În acest moment, sunt gata pentru a fi devorate. 

Vezi și: Rețeta de haioșe cu untură de porc. Cum se prepară delicioasele "cărticele"

Cum faci BRÂNZOAICE. Rețeta veche cu tradiție

BONUS: Gogoși libaneze

Ingrediente

- 8 căni făină
- 1 l iaurt
- 1 linguriţă bicarbonat
- 500 ml de ulei pentru prăjit
- sirop făcut din părţi egale de apă şi zahăr (sau 200 gr de zahăr pudră).

Cum se prepară

Făina se amesteca cu iaurtul şi bicarbonatul şi se bat bine 2-3 minute cu furculiţa, retete-online.ro. Într-o oală sau un vas mai adânc se pune uleiul pentru a prăji gogoşile într-o baie de ulei. Se încălzeşte baia de ulei bine şi se ia cu o linguriţă câte puţin din aluat, punându-l în uleiul încins.

Bilele se vor umfla repede şi vor rezulta gogoşi mici. Se scot de îndată ce se coc. Se pun pe o hârtie absorbantă să se scurgă, apoi se toarnă peste ele siropul gros de zahăr, rece. Se servesc fierbinţi. Se pot tăvăli prin zahăr pudră, în loc de a le însiropa, în funcție de preferințele celor care le servesc. Sunt absolut delicioase!

Vezi și: Gogoși rusești cu măr. Rețeta perfectă de toamnă. Gust senzațional!

Rețeta de Ciabatta. Cum se prepară delicioasa pâinică italiană

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel