Rețetă de pește cu legume pentru Florii, de la Cătălin Scărlătescu

Foto Pexels
Foto Pexels

Chef Cătălin Scărlătescu recomandă o rețetă de pește cu legume pentru Florii.

Ingrediente

pește
lămâie
unt
ulei de măsline extra virgin
ardei gras roșu și galben
fenicul
morcov
țelină apio
pătrunjel, busuioc verde, cimbru proaspăt
sare, piper

Mai ai nevoie și de folie de aluminiu.

Mod de preparare

Odinea de preparare este următoarea: folie de aluminiu (două sau trei foi tăiate identic), lămâia feliată și așezată ca un pat, peștele (condimentat), toate legumele tăiate julienne, ierburile, ulei de măsline, apoi stoarce și puțină lămâie pe deasupra, toate legumele își vor lăsa apă, iar aceasta împreună cu uleiul și untul vor crea un sos superb, notează viva.ro. Când acoperi, apasă cu palma și scoate cât mai mult aer. Pliați pachetul astfel obținut de minimum 6,7 ori pe fiecare din cele 3 lături și presați foarte bine la capete, la fiecare pliere, trebuie să arate ca un plic. Se pune la grătar 16-18 minute, dacă peștele e mai gros mai lăsați 3-4 minute în plus.

Dezlegarea la pește nu este pentru toți credincioșii

Dezlegarea la pește nu este pentru toți credincioșii, ci doar pentru cei care au ținut post. Părintele profesor George Istodor a spus la DC News că dezlegarea la pește se referă doar la cei care s-au ostenit cu postul: „Cel mai aspru post din an este Postul Sfintelor Paști. Sunt doar două dezlegări la pește în cele șapte săptămâni de post: de Buna Vestire și de Florii. Eu fac mereu precizarea nu pentru credincioșii care vin mereu la biserică, ci pentru cei care vin rar: dezlegarea la pește este pentru oamenii care au ținut post. Dezlegarea la pește sau la anumite produse alimentare este exclusiv pentru cei care țin post, adică pentru cei care respectă rânduiala bisericii.”

Zilele de post cu dezlegare la peşte nu sunt nicidecum zile de încălcare a postului, ci zile de post cu mângâiere, în care postirea ca jertfă ascetică se combină cu bucuria prezenţei Mântuitorului în mijlocul credincioşilor.

 

Mare atenție de unde luați pește

Românii nu trebuie să cumpere pește și produse din pește din locuri neautorizate, întrucât comerciantul respectiv nu are posibilitatea să asigure condițiile optime de transport, depozitare și comercializare și nu poate elibera bon de casă, a transmis Paul Anghel de la ANPC.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel