Urmărește emisiunea live


Rețetă de înghețată făcută în casă. Trucuri simple pentru un desert de vară gustos și răcoritor

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Delicioasa rețetă de înghețată făcută în casă este ideală atunci când vrem să pregătim un desert aromat în zilele toride de vară. Înghețata făcută acasă este ușor de preparat, iar dacă vom folosi ingrediente de calitate, la final ne vom bucura de un desert sănătos și savuros. Iată câteva trucuri simple pentru un desert de vară gustos și răcoritor.

Când vine vorba de savuroasa înghețată, rețetele sunt diverse și spectaculoase. De la gustoasa înghețată cu ciocolată și frișcă, până la cea pregătită cu fructe proaspete sau cu smântână, toate sunt pe placul multora dintre noi.

În zilele toride de vară putem pregăti foarte ușor acasă acest desert răcoritor și delicios. Dacă ținem cont de câteva trucuri, cu siguranță ne vom încânta papilele gustative cu o înghețată irezistibilă.

Acest desert poate fi făcut și la mesele festive alături de niște prăjituri de casă aromate, care vor aminti de vremea copilăriei. Pentru iubitorii de deserturi rafinate, ideal este tortul profiterol, gustos și cu un aspect deosebit. Tortul profiterol poate fi ornat cu fructe proaspete sau cu un savuros sos de ciocolată și caramel.

Înghețata făcută în casă este deliciul perfect în zilele călduroase de vară, fiind gustoasă, răcoritoare și aromată.

Cum să pregătești un desert de vară delicios și răcoritor

Rețetele de înghețată sunt diverse și pot fi adaptate în funcție de preferințele fiecăruia dintre noi. Pentru a obține o înghețată gustoasă și aromată trebuie să ținem cont de câteva trucuri și să folosim ingrediente de calitate. Pentru iubitorii de înghețată cu fructe ideală este cea cu căpșune.

Delicioasele fructe vor transforma acest desert de vară într-un adevărat deliciu. Înghețata cu căpșune este aromată, fină și extrem de gustoasă. Pentru acest desert de vară vom avea nevoie de 350 g de căpșune, 250 ml de smântână pentru frișcă, 250 ml de lapte, 4 gălbenușuri, 150 g de zahăr tos și esență de vanilie.

Pe lângă această înghețată delicioasă cu căpșune, putem face foarte ușor acasă o înghețată cu iaurt. Acest desert fin este pe placul multora dintre noi, fiind răcoritor și având o textură cremoasă.

Pentru înghețata cu iaurt și afine avem nevoie de 200 g de iaurt grecesc, 350 g de afine, 300 ml de smântână pentru frișcă, 5 gălbenușuri, 5 linguri de zahăr și esență de vanilie. Mai întâi se bat gălbenușurile împreună cu zahărul cu ajutorul unui mixer, apoi se adaugă esența de vanilie. Se amestecă până când obținem o compoziție cremoasă și omogenă.

Afinele se mixează la blender, apoi se adaugă în compoziția de gălbenușuri. După aceea, se bate smântâna pentru frișcă până când capătă o textură pufoasă, apoi se încorporează treptat și iaurtul. Această compoziție se adaugă în cea de gălbenușuri și se amestecă foarte bine până când se omogenizează.

Delicioasa înghețată cu iaurt și afine se pune la frigider timp de câteva ore, apoi se servește ori de câte ori vrem să ne încântăm papilele gustative cu un desert de vară gustos și răcoritor. Rețetele de înghețată de casă sunt diverse și pot fi adaptate în funcție de preferințe. Fie că este cu fructe, cu lapte sau cu cacao, înghețata este desertul perfect în zilele toride de vară.

Gustoasa înghețată de casă este ușor de făcut, iar dacă ținem cont de câteva trucuri, vom obține un desert savuros și răcoritor, conform BZI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel