Chef Adrian Hădean vine cu rețeta momentului pentru masa de Paști.
Chef Adrian Hădean pare că are un secret cu privire la friptura de miel: timpul. Acesta lasă friptura la cuptor, în foaie de copt, 3 ore, la o temperatură mică, de 150 de grade, ca apoi să scoată foaia și să crească temperatura.
”Nu mă lasă inima să vă las fără o rețetă de friptură de miel. Pulpă, în cazul ăsta. Marinada: pastă de tomate, sare, piper, chimion arăbesc măcinat, usturoi pudră, rozmarin proaspăt, puțin sos de soia. Cu treaba asta masezi bine carnea și o lași câteva ore la rece, învelită bine în hârtie de copt. O pui tot așa, învelită, într-o tavă adâncă în care ai scăpat o cană de vin alb sau roșu, o cană de roșii pasate, o cană de apă. Coci 3 ore la 150 de grade Celsius apoi dai jos hârtia de copt de pe carne și ridici temperatura la 180 de grade Celsius pentru 30-40 de minute. Sigur, dacă tava ta e mai mare sau pui 2 pulpe, ai grijă să mărești și cantitățile lichidelor din tavă. După ce ai rumenit carnea, strecori sosul din tavă, iei grăsimea de pe el și-l folosești la friptură. Atât” a scris chef Adrian Hădean, pe Facebook.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News