Reţetă COZONAC FĂRĂ FRĂMÂNTARE - cea mai simplă reţetă

Perioada sărbătorilor de Paşti este cea în care gospodinele stau toată ziua şi frământă aluat pentru cozonaci, pască şi alte bunătăţi. Însă există şi reţete care se pot realiza simplu, fără să ne murdărim pe mâini şi fără să facem febră musculară. 

Reţetă cozonac fără frământare. Avem nevoie de 1 kg făină, 600 ml lapte cald, 250 g zahăr, un pachet unt, 2 pliculeţe drojdie uscată, 6 gălbenuşuri, 200 g stafide, 1 linguriţă esenţă de vanilie, 1 linguriţă esenţă de rom, coaja unei portocale + coaja unei lămâi şi 1/2 linguriţă sare. Puteţi renunţa la stafide dacă nu vă plac. 

Reţetă cozonac fără frământare. MOD DE PREPARARE

Pregăteşte aluatul de cozonac:

1. Dizolvă drojdia în laptele călduţ, cu 2 linguri de zahăr. Las-o să se odihnească pentru 20 de minute. După ce drojdia se activează (se umflă la suprafaţă), adaugă restul de zahăr, aromele, untul topit şi sarea.

2. Încorporează apoi treptat făina cernută, stafidele şi frământă doar până ce obţii un aluat omogen şi elastic (cca 5 min), conform retetepractice.ro. Pune aluatul într-un recipient cât mai încăpător şi dă-l la frigider peste noapte sau pentru maxim 24 de ore.

3. Scoate aluatul de la frigider cu 30-50 minute înainte de a lucra cu el.

Pentru umplutură, puteţi folosi nucă, rahat, stafide, orice doriţi. Puneţi aluatul pe blatul de lucru bine pudrat cu făină, întindeţi-l cu un sucitor şi tăiaţi-l în 4. Întinde-ţi fiecare sfert cu sucitorul şi puneţi pe el umplutura dorită, după care rulaţi. 

Împletiţi câte două părţi ca în cazul unei pâini şi aşezaţi în tava de cozonac, pregătită dinainte cu hârtie de copt tapetată cu unt sau un pic de ulei. Ungeţi cozonacul cu un gâlbenuş bătut. Puteţi presăra şi mac, dacă vă place. Băgaţi la cuptor cel mult 50 de minute, dar verificaţi înainte de a-l scoate dacă este gătit, cu un pai de chibrit sau o scobitoare băgată în mijloc. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel