Reporter Antena 3, oprit de DSP să participe la înmormântarea mamei sale. Adrian Ursu, mesaj ACID. "Ni s-a spus de sus, de foarte sus..."

Jurnalistul Antena 3 Adrian Ursu a avut un mesaj extrem de acid la adresa directorului DSP Craiova, Valeria Andreescu, după ce Loredanei Chimoiu, reporter Antena 3, i-a fost interzis să iasă temporar din izolare pentru a merge la înmormântarea mamei sale, decedată din cauza COVID-19. 

"În seara asta, cineva probabil se bucură de familia sa. E vineri seara, e momentul când stai cu ai tăi, e momentul când răsufli uşurat după o săptămână de muncă. Ce de muncă a avut dna directoare la DSP. Bună seara, dna Andreescu, seară bună vă dorim, să vă bucuraţi de familia dvs, să îi aveţi sănătoşi, vă spun foarte sincer. Dar poate când le spuneţi noapte bună, vă vine înapoi măcar o urmă de umanitate. A ura cuiva noapte bună e un semn că ai sentimente. Nu aţi dovedit asta în săptămâna de muncă după care probabil răsuflaţi uşurată astăzi! Probabil veţi merge din nou luni la serviciu, ca un funcţionar, pentru că asta sunteţi şi atât. Ar fi bine să mai fim şi oameni câteodată!", a fost mesajul lui Adrian Ursu. 

Loredana Chimoiu a explicat că, deşi a făcut două cereri separate de întrerupere temporară a izolării, conform legii, ambele au fost respinse de DSP. 

"Am menţionat că voi sta în maşină, îmbrăcată în combinezon, cu mască şi vizieră, doar să mă lase să merg la înmormântare. Aş fi vrut să îi spun mamei că îmi pare rău că am internat-o", a spus şi Loredana Chimoiu. 

Conform spuselor acesteia, primele două teste ale mamei sale au fost negative. "Asta mă face să cred că din spital s-a infectat", a mai spus reporterul Antena 3. 

VEZI ŞI Strigătul de DISPERARE al unei jurnaliste: Este INUMAN să nu mi se permită să-mi conduc mama pe ultimul drum

"Ni s-a spus că nu se poate crea un precedent"

Cereri similare au fost aprobate în mai multe locaţii din ţară, însă celor de la Antena 3 li s-a spus că nu se poate crea un precedent. 

"E clar că de la centru e ceva stricat. E clar că şi la nivel local e ceva în neregulă cu totul. Spun asta pentru că am vorbit şi noi sus, foarte sus. Mărturisim că am încercat să facem o intervenţie, invocând argumentele legale, şi ni s-a spus de sus, foarte sus, că nu se poate, că s-ar crea precedente periculoase. Că ce s-ar face ei pe urmă, că sunt foarte mulţi în situaţia asta, să ceară acelaşi lucru. Înţelegeţi că sus, foarte sus, habar nu aveau de ce au hotărât ei sus, foarte sus? Dădeau explicaţii tembele. Nu o să dăm acum numele persoanei de sus, foarte sus, dar îi transmitem, de asemenea, o seară bună", a mai spus Adrian Ursu. 

Articolul de lege invocat este articolul 1, alineatul 2 indice 3, din ordinul 414 din 2020, care precizează că pe durata perioadei de izolare la domiciliu sau carantină instituţionalizată, persoanele care nu prezintă simptome asociate COVID-19, cu respectarea cerinţelor legale şi a normelor sanitare, pot participa la ceremonialul de înmormântare în cazul decesului soţului/soţiei, a unei rude afin de gradul 1-3 cu acordul DSP. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel