Strigătul de DISPERARE al unei jurnaliste: Este INUMAN să nu mi se permită să-mi conduc mama pe ultimul drum

O jurnalistă a făcut un apel disperat către autorități. Mama ei a murit din cauza COVID-19, dar, pentru că și ea este confirmată cu coronavirus, nu poate participa la înmormântarea acesteia.

Jurnalista Loredana Chimoiu din Craiova a făcut un apel disperat către autorități, pe pagina sa de Facebook. Tânăra este revoltată de faptul că nu poate participa la înmormântarea mamei sale, răpusă de COVID-19. Se pare că și jurnalista este infectată cu Sars-Cov-2, iar în aceste condiții este obligată să stea în autoizolare. Ea cere cu disperare să i se permită să-și conducă mama pe ultimul drum și promite că va respecta toate măsurile necesare pentru a nu transmite boala persoanelor prezente la eveniment. Tânăra menționează că este asimptomatică, iar DSP i-a refuzat solicitarea de a i se permite să iasă din casă pentru a asista la înmormântare din mașina personală.

Redăm integral textul solicitării scrise de jurnalistă:

„Subsemnata Popescu Loredana (Chimoiu) având în vedere comunicarea DSP înregistrată sub nr 18779/04.11.2020, solicit să dispuneți emiterea avizului privind suspendarea temporară a măsurii izolării pentru o durata de 30 minute, în intervalul orar 14,00 – 14,30 în data de azi, 05.11.2020, pentru subsemnata în vederea participării la înmormântarea mamei, Chimoiu Florența. Menționez următoarele: Mă voi deplasa de la domiciliu cu mașina personală, cu combinezon, mască, viziera și nu voi părăsi autovehiculul propriu. Voi asista la o parte din ceremonial doar din autovehicul și nu voi lua contact cu nicio persoană participantă.

"Măsura este abuzivă"

Precizez că măsura dispusă ieri de DSP este abuzivă, nelegală și de rea credință , mai ales că la nivel național au mai existat derogări de la măsura izolării pentru astfel de situații particulare. Mai mult, precizez că DSP DOLJ a acționat abuziv în cazul subsemnatei, având în vedere faptul că sunt asimptomatică, iar riscul de transmitere a bolii este redus, neexistând încărcătură virală care să permită transmiterea bolii.

Fac precizarea că medicul epidemiolog de serviciu nu poate stabili în situația subsemnatei un anume grad de contagiozitate a bolii întrucât starea mea de sănătate este perfectă, fiind asimtomatică, nu am fost nici măcar întrebată de acesta în ce stare mă aflu, fiind emis astfel un aviz negativ nesusținut de probatorii ori de date certe care să reflecte acest nivel. Mă adresez cu această solicitare doarece instituția dvs poate superviza prin emiterea unui acord, peste refuzul DSP această solicitare pertinentă.

"A luat virusul în spital"

Menționez că între mine și mama mea a existat o legătură puternică. Mama mea a luat virusul din spital, a murit pentru că în unitățile sanitare din Craiova nu sunt stabilite de către DSP circuite sigure, iar din cauza asta mor atât pacienți cât și cadre medicale. Este inuman să nu mi se permită nici măcar să-mi conduc mama pe ultimul drum.

Fac precizarea că sunt o persoană deplin responsabilă , m-am testat din proprie inițiativa și mă oblig ca, în situația aprobării cererii, să respect întocmai obligațiile legale.În drept, invoc dispoziție Constituției României, coroborate cu dispozițiile legale incidente.”, a scris Loredana Chimoiu pe  pagina sa de Facebook.

VEZI ȘI: DECES. Radu Tudor: Nenorocitul de coronavirus atacă mai puternic. Suntem alături de tine toți colegii din Antena 3!

Către Instituția Prefectului - Judetul Dolj Comitetul Județean pentru Situatii de Urgenta Subsemnata Popescu Loredana...

Publicată de Loredana Chimoiu pe Miercuri, 4 noiembrie 2020

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel