Remus Cernea: Recunoașterea BOR în Constituție este periculoasă

cernea-310x207
cernea-310x207

Deputatul independent Remus Cernea lansează un nou atac la adresa Bisericii Ortodoxe Române, considerând că menționarea rolului instituției în istoria României în noua Constituție este periculoasă, întrucât, de mai bine de două decenii, asistăm la "un asalt continuu al bisericii majoritare asupra institutiilor publice".

Remus Cernea nu este de acord cu decizia de joi, a parlamentarilor din Comisia de revizuire a Constituției, care au aprobat ca la articolul 1 să fie recunoscut   rolul BOR în constituirea stattului român.

“Este periculoasă o astfel de prevedere, ținând cont de contextul ultimilor 23 de ani, în care am asistat la un asalt continuu al bisericii majoritare asupra instituțiilor publice. Avem simboluri religioase în școli, religia este predată în scoli, sunt foarte multe trăsături ale statului român pe care le vedem, aproape zi de zi, impregnate de religie, de influența și de puterea Bisericii Ortodoxe Române. Într-o Constituție nu ar trebui să încapă formulări cu privire la religie sau la istorie. Textul unei Constituții trebuie să fie pur juridic, despovărat de astfel de referințe, pentru că rolul unei Constituții este de a garanta drepturile fundamentale pentru toți cetățenii și de a trasa cadrul instituțional al unui stat. Nu are ce căuta o astfel de prevedere privind rolul religiei sau rolul unor biserici în istoria unei țări”, a declarat, vineri, Remus Cernea pentru ziare.com.

Criticând "apetitul politicienilor populiști de a pune religia peste tot" și apreciind că, în România, "aproape nimic nu se mai face și nu se mai desface fără Biserică", Remus Cernea cere ca Bisericii să i se acorde respect în viața privată, nu angajând Constituția sau instituțiile publice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel