EXCLUSIV  Remus Borza, salvatorul Hidroelectrica, funcție în Guvernul Dăncilă

Deputatul Remus Borza
Deputatul Remus Borza

Remus Borza a fost numit, joi, consilier onorific al premierului Viorica Dăncilă pe probleme economice, de reformă și fiscalitate. Acesta a confirmat informația pentru DCNEWS. 

„Se acordă domnului Remus Adrian Borza calitatea de consilier onorific al prim-ministrului pe probleme economice, reformă şi fiscalitate. Activitatea domnului Remus Adrian Borza este neremunerată", se arată în decizia publicată joi în Monitorul Oficial.

„Joi dimineață, am fost chemat de premier, am avut o discuție de o oră cu domnia sa. Mi-a propus această demnitate neremunerată, onorifică, plecând de la expertiza mea acumulată în zona antreprenorială. O să o ajut cu un sfat, o opinie, o consultanță pe zona economică, de fiscalitate și de reformă. Acesta e imperativul social aclamat de națiunea română de aproape 30 de ani și ignorat de clasa politică: nevoia de reformă. O reformă radicală și profundă a statului, a marilor sisteme publice, fie că vorbim de administrație, sănătate sau învățământ", a spus Remus Borza pentru DCNEWS. „Încerc, în măsura experienței acumulate în ultimii 25 de ani de activitate în mediul antreprenorial și juridic, să contribui cu un plus de expertiză în deciziile primului-ministru și ale Guvernului, în special pe zona economică", a adăugat acesta.

„Sunt atât de multe discuții în spațiul public, discuții legate și de OUG 114. Chiar adineauri m-a sunat și Sergiu Oprescu, președintele Asociației Române a Băncilor, să mă felicite. A propus să avem o întâlnire săptămâna viitoare și cu premierul, tocmai pentru a discuta de impactul OUG 114. A creat un efect de tsunami în piața bancară, asigurărilor, pensiilor private, tot ceea ce înseamnă industrie energetică, jocuri de noroc. Punctul meu de vedere este cunoscut, am scris și mai multe editoriale pe acest subiect. Era nevoie de o formă de legiferare prin care să responsabilizăm mediul bancar și toate aceste industrii, de a susține efortul Guvernului în finanțarea marilor proiecte de interes public. E o datorie morală, legală a tuturor agenților economici și jucătorilor din economia românească de a-și plăti dările către stat”, a spus Remus Borza.

„Guvernul trebuie să fie un partener al sectorului bancar și mediului economic, dar și sectorul bancar trebuie să finanțeze mai mult economia și să vină cu un sistem rezonabil și sustenabil al dobânzilor, care astăzi sunt de două, trei ori mai mari decât cele la nivel european”, a precizat deputatul, adăugând ulterior: „Șansa Guvernului Dăncilă de a se menține la putere, de a guverna e de a veni cu politici noi, asumate, de a da dovadă de curaj și viziune în ceea ce privește finanțele țării”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel