Regele Mihai - Liviu Dragnea. Liderul PSD, momente cheie

Luni, 11 decembrie, Liviu Dragnea a spus că relaţia Regelui Mihai cu Parlamentul a fost în ultimii ani una apropiată şi a amintit momente cheie din timpul vieţii fostului suveran.  

"Pe 25 octombrie 2011, Majestatea Sa a susţinut de la tribuna Parlamentului un discurs, după mai bine de 60 de ani de când o făcuse ultima oară, înaintea instalării la putere a regimului comunist. Din perspectiva de azi, acest discurs poate fi considerat testamentul politic al Regelui Mihai 1. Majestatea Sa a subliniat atunci, printre altele, rolul fundamental al Parlamentului într-o democraţie. (...)

În acelaşi discurs, Regele Mihai a invocat valorile care trebuie să ne definească pe noi, românii. Cele mai importante lucruri de dobândit după libertate şi democraţie sunt identitatea şi demnitatea. Elita românească are aici o mare răspundere. Identitatea şi demnitatea. Nu este întâmplător că tocmai în jurul acestor valori încercăm să construim în ultima perioadă viitorul naţiunii.

Moartea Regelui Mihai ne-a îndurerat profund. A murit un om nobil, demn şi curajos", a spus Dragnea la şedinţa Parlamentului dedicată omagierii Regelui Mihai.

[citeste si]

Dragnea a amintit că în 1944 monarhul României a decis întoarcerea armelor împotriva Germaniei hitleriste, contribuind din plin la victoria aliaţilor, iar în prezent istoricii consideră că decizia Regelui a scurtat cu cel puţin şase luni cel de-al Doilea Război Mondial. 'Regele Mihai a fost în exil un promotor al democraţiei şi al intereselor istorice ale României, păstrând vie speranţa întoarcerii ei la normalitate. Oricând i s-a cerut, şi nu numai, Regele a fost gata să acţioneze pentru binele ţării lui. După 1989, contribuţia Regelui Mihai şi a Familiei Regale la integrarea României în NATO şi în Uniunea Europeană a fost semnificativă, chiar dacă în tradiţia discreţiei care caracterizează Familia Regală acest lucru a fost prea puţin comunicat public. Până în ultima clipă, Regele Mihai a luptat pentru ţara lui cu energie şi demnitate. Faptele sale şi viaţa sa demnă vor fi mereu un model pentru toţi românii care recunosc în Rege una dintre cele mai luminoase figuri ale istoriei sale', a menţionat Dragnea.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel