REFERENDUM DEMITERE SORIN OPRESCU. Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, ar putea fi demis prin referendum, anunță Mircea Raicu, din CGMB

Primarul Bucureștiului, Sorin Oprescu, ar putea fi demis din cauza problemelor cu furnizarea apei calde cu care s-a confruntat Capitala, care vor continua și în timpul iernii, a declarat, marți, liderul consilierilor PDL din CGMB, Mircea Raicu.

Liderul consilierilor PDL din Consiliul General al Municipiului București, Mircea Raicu, a afirmat că bucureștenii nu vor avea căldură în acest an, din cauza faptului că "regia de distribuție a căldurii în Capitală este în faliment".

"De ce s-a oprit apa caldă și căldura în București? Pentru că Distrigaz, o companie cu acționariat GDF, a oprit furnizarea gazului către ELCEN, deoarece acesta a ajuns la un grad critic de îndatorare. Acest lucru s-a întâmplat pentru că, la rândul său, ELCEN are de încasat o sumă enormă de la RADET București. RADET București, la rândul său, are datorii către furnizori", a explicat Mircea Raicu, în cadrul unei conferințe de presă.

Vezi și: Oprescu, despre RADET și ELCEN: "Primăria Capitalei nu poate suporta la nesfârșit"

Demisie sau referendum

El a adăugat că vinovat pentru oprirea apei calde și a căldurii în Capitală este primarul general, Sorin Oprescu, cel care s-ar putea confrunta cu un referendum pentru demiterea din funcție.

"În șase ani de mandat a reușit să devalizeze bugetul Primăriei, al orașului și să aducă serviciile publice din Capitală în pragul colapsului. Singura soluție pe care ACL București o vede pentru salvarea orașului este ca Oprescu să-și dea demisia. (...) Dacă în București va continua să fie oprită apa caldă și căldura și nu se vor apleca să găsească o soluție viabilă, ACL va declanșa procedura de convocare a unui referendum pentru demiterea primarului Oprescu", a mai declarat Mircea Raicu, potrivit Agerpres.

Citește și: Lovitură de teatru! Despăgubiri în bani pentru cei rămași fără apă caldă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel