Reduceri de personal în România. De supărare, o femeie a murit

Pe fondul reducerii de personal, o femeie și-a pierdut viața. Din cauza supărării și a grijii zilei de mâine, Monica Negoescu care era și mama unei fete de 15 ani a pierit mult prea devreme. Și-a lăsat un post de muncă stabil pentru un altul care avea - într-un fel sau altul - să-i aducă sfârșitul.

În anul 2011, ca urmare a evaluarii activității Ministerului Sănătății, s-a stabilit că structura de audit a instituției era insuficientă (12 angajați) față de numărul unităților auditabile, recomandând Guvernului României suplimentarea acesteia cu patru oameni. Un an mai târziu, Victor Ponta a decis să majoreze schema de audit a MS cu patru  posturi. Pentru ocuparea acestori locuri de muncă s-a procedat la transferul în interesul serviciului a unor specialiști din alte ministere; unul dintre ei fiind fostul inspector-șef al Inspectoratului territorial de muncă din Ministerul Muncii, Monica Negoescu.

În prezent, s-a decis diminuarea posturilor existente la jumătate, mai puține decât cele care erau în 2011. Pe fondul acestor acțiuni de restructurare, Monica Negoescu a fost afectată mai mult decât ceilalți colegi și a încetat din viață.

O obseda ideea <<ultimului venit, primului plecat>>. De asemenea, soțul îi murise și avea grijă singură de o fată de 15 ani. În acest context tragic, a manifestat stări de evidentă panică și stres și a murit în urma unui stop cardiac.

În paralel cu tragedia prezentată în rândurile de mai sus, o altă colegă – Renata Zulean – aflată în aceeași situație, a înaintat un memoriu Agenției Naționale a Funcționarilor Publici în care a relatat ilegalitatea restructurării posturilor de audit și a solicitat retragerea avizului ANFP.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel