Reacția lui Fillon după anunțul lui Hollande de a nu mai candida

Candidatul conservator la președinția Franței, fostul premier Francois Fillon, a afirmat joi seara că renunțarea de către președintele socialist, Francois Hollande, la o nouă candidatură la alegerile de anul viitor arată că acesta își admite "cu luciditate" eșecul.

Ulterior, el a emis un comunicat în care consideră că mandatul lui Hollande se termină "în confuzie politică și decadență a puterii", scrie Agerpres.

"Mai mult ca niciodată, schimbarea politică și redresarea Franței trebuie să fie construite pe baze solide: aceea a adevărului, fără de care nu se poate obține încrederea francezilor, și aceea a acțiunii curajoase, unica în măsură să producă rezultate", a subliniat Fillon, care se profilează în sondaje ca favorit la câștigarea alegerilor prezidențiale din aprilie-mai anul viitor.

Președintele Franței, François Hollande, a anunțat joi că nu va mai candida pentru un nou mandat la alegerile prezidențiale din primăvara lui 2017, transmit agențiile internaționale de presă.

Hollande, 62 de ani, a făcut acest anunț într-o declarație la Palatul Elysee.

Actualul șef al statului devine astfel primul președinte din cea de-a Cincea Republică Franceză care renunță la realegere, notează EFE, iar Reuters apreciază că mișcarea surpriză va deschide larg procesul de selecție a unui candidat prezidențial socialist.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel