REȚINERI în dosarul lui Cristian Burci

Cristian-Burci
Cristian-Burci

Procurorii DIICOT Biroul Teritorial - Olt au emis ordonanţe de reţinere pentru două dintre persoanele aduse miercuri la audieri în dosarul în care este vizat şi omul de afaceri Cristian Burci, au declarat, pentru AGERPRES, surse judiciare.

Unul dintre cei reţinuţi este Ion Dinoiu, fost director al SC Romvag SA Caracal.

Procurorii continuă audierile în acest dosar, Cristian Burci fiind încă în sediul DIICOT Biroul Teritorial Olt, unde a fost adus miercuri după-amiază, în jurul orei 15,30. Procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Olt l-au ridicat miercuri pe omul de afaceri Cristian Burci, într-un dosar în care au fost efectuate patru percheziţii, dintre care una la o redacţie de ziar.

Potrivit unor surse judiciare, percheziţiile au avut loc şi la redacţia cotidianului Adevărul, iar printre suspecţii din dosar se află şi Denisa Turcu - fost administrator special la Adevărul Holding.

[citeste si]

Din actele de urmărire penală efectuate a rezultat că membrii acestui grup de criminalitate organizată, prin activitatea desfăşurată din anul 2006 până în prezent, au creat un prejudiciu SC Romvag SA Caracal prin abuz în serviciu şi delapidare în valoare de 7.099.000 euro şi 3.811.756 lei, au mai indicat sursele menţionate. Potrivit unui comunicat al DIICOT transmis miercuri AGERPRES, procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Olt efectuează cercetări faţă de un număr de zece suspecţi pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, spălare de bani, instigare la spălare de bani, instigare la evaziune fiscală, abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, instigare la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, complicitate la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, delapidare cu consecinţe deosebit de grave, instigare la delapidare cu consecinţe deosebit de grave, complicitate la delapidare cu consecinţe deosebit de grave, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că începând cu anul 2006 şi până în prezent membrii grupului infracţional au creat un prejudiciu SC R. S.A, prin săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu şi delapidare, în valoare de 7.099.000 euro şi 3.811.756 lei, constând în introducerea în circuitele comerciale a unor persoane fizice şi societăţi comerciale la care suspecţii deţineau acţiuni sau erau controlate în totalitate de către persoane apropiate ale acestora. Suspecţii au reciclat diferite sume de bani care proveneau din infracţiuni, în cuantum de 18.099.000 euro şi 3.811.756 lei, iar prin ascunderea sursei impozabile sau taxabile şi evidenţierea în actele contabile sau în alte documente contabile a cheltuielilor care nu au avut la bază operaţiuni reale ori evidenţierea altor operaţiuni fictive au creat un prejudiciu statului român în sumă de 25.646.825 lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel