RCA s-ar putea scumpi cu până la 50% din 2013

polite rca
polite rca

Poliţele de asigurări RCA s-ar putea scumpi chiar cu până la 50 la sută din 2013. Asta ca urmare a solicitărilor de daune tot mai multe venite din partea şoferilor. Noile reglementări sunt într-un proiect al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor.

 "Pentru fiecare categorie de riscuri omogene considerate, asigurătorii au obligaţia de a stabili tarifele de prime astfel încât, cu o probabilitate de 99,5%, primele estimate pe urmă­toarele 12 luni să acopere toate riscurile asumate, toate chletuielile aferente şi marja de profit a asigurătorului”, conform unui proiect de normă al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA).

  Astfel poliţele auto obligatorii, care reprezintă o treime din piaţa asigurărilor generale, se vor scumpi considerabil ţinând cont de faptul că în prezent poliţele RCA generează pierderi uriaşe companiilor de asigurări.

 De exemplu, la jumătatea acestui an rata care arată raportul dintre cheltuielile cu despăgubirile plus cheltuielile operaţionale şi primele încasate ajungea la 142%. Ceea ce înseamnă că la fiecare 100 de lei încasaţi asiguratorii au cheltuieli totale de 142 de lei. Aceasta înseamnă că poliţele s-ar putea scumpi cu peste 40% după intrarea în vigoare a noilor norme, scriu jurnaliştii de la Ziarul Financiar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel