Războiul din Ucraina, programat din ianuarie, pentru 15 zile. Documentele secrete ale Rusiei - FOTO în articol

Războiul din Ucraina, programat din ianuarie, pentru 15 zile. Documentele secrete ale Rusiei / Foto: Facebook Joint Forces Operation
Războiul din Ucraina, programat din ianuarie, pentru 15 zile. Documentele secrete ale Rusiei / Foto: Facebook Joint Forces Operation

Războiul din Ucraina avea să dureze 15 zile și ar fi fost programat din ianuarie, potrivit unor documente secrete ale Rusiei.

Armata ucraineană a confiscat planurile militare rusești privind războiul împotriva Ucrainei de la Brigada 810 a grupului tactic al Marinei Flotei Mării Negre din Rusia. Aceste documente ar fi fost aprobate la 18 ianuarie, scrie Pravda.com.

”Forțele armate ale Ucrainei reușesc să provoace pierderi invadatorilor ruși. Pierd echipamente și forță de muncă, dar și – în panică – își lasă documentele secrete în urmă”, a anunțat comandamentul pentru operațiuni ale forțelor comune ucrainene într-o postare pe Facebook.

”Printre documentele preluate se numără o hartă de lucru, harta cu misiunile viitoare, tabel de indicative de apel, tabele de semnal de control, tabele de control ascunse, listă de personal etc”, a mai precizat comandamentul.

"Potrivit acestor informații, planurile de război cu Ucraina au fost aprobate la 18 ianuarie 2022. Planurile anticipau că capturarea Ucrainei trebuie executată în termen de 15 zile, de la 20 februarie până la 6 martie." mai scriu militarii ucraineni.

"Ei știau, și-au planificat și s-au pregătit cu grijă"

Potrivit armatei ucrainene această unitate a Flotei Ruse de la Marea Neagră intenționa să debarce nava „Orsk” în apropierea orașului Stepanovka-1 și apoi să lucreze cu unitățile militare ale Armatei 58 a Federației Ruse, și anume Regimentul 177 Separat al Marinei Ruse. Scopul final al acestor forțe ar fi fost blocarea și preluarea controlului asupra Melitopolului.

Totodată, militarii ucraineni au transmis un mesaj soldaților ruși, îndemnându-i să predea armele. Aceștia susțin că militari rușii ar fi știut că se îndreaptă spre Ucraina pentru că acest lucru a fost aprobat și planificat cu mult timp înainte ca invazia să aibă loc, în dimineața zilei de 24 februarie.

„Când unul dintre soldații ruși capturați spune că a venit să participe la exerciții și s-a rătăcit, nu credeți! Ei știau, și-au planificat și s-au pregătit cu grijă. Și vom spune un lucru invadatorilor ruși: lăsați-vă echipamentul și documentele secrete în urmă, vom avea nevoie de ele pentru apărătorii noștri. Și vom avea nevoie de ei pentru Haga.”,  se arată în postarea autorităților ucrainene.

VEZI ȘI: Război Rusia - Ucraina. UPDATE Bilanțul invaziei, ziua 1: 57 de oameni UCIȘI/ Insula Șerpilor din Marea Neagră, capturată de ocupanții ruși

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel