Raed Arafat, informații cruciale despre intervenția la Colectiv

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului de Interne, secretarul de stat Raed Arafat, a făcut precizări importante în cazul Colectiv.

Raed Arafat a precizat, în emisiunea "Sinteza Zilei", de la Antena 3, că Raportul Corpului de Control al Guvernului a fost dat publicității fără punctul de vedere al DSU: "În mod normal, după finalizarea unui raport se discută. Faza asta nu s-a făcut. Am avut astăzi (luni- n.red.), la Guvern, o discuție pozitivă și am dezbătut mai multe aspecte. La acest raport se vor adăuga anumite aspecte". Raed Arafat a continuat: "Raportul a ieșit fără punctul nostru de vedere (...). Era normal o discuție și să fie dat publicității raportul final". 

"Nu înțelegem cum s-a scos concluzia că a fost o intervenție în mare parte necoordonată. Când ai o procedură, ea e pentru situațiile care se repetă. De exemplu, procedura pentru incendiu sau plan de acțiune pentru incendiu. Când ai o situație cum a fost la Colectiv, orice procedură nu va încăpea situația asta. Dacă te aștepți să fie respectată o procedură, să nu iasă din ea, să nu facă "improvizații"... Dacă acuzăm orice lucru care iese din procedură ca fiind o improvizație, în viitor închidem creierul și blocăm decizia la nivelul comenzii", a opinat doctorul Raed Arafat, potrivit antena3.ro.

Întrebat dacă s-au salvat vieți prin improvizații, Raed Arafat a declarat: "dacă acolo nu se modifica procedura, am fi avut în prima noapte cel puțin câteva zeci de persoane decedate".

"Într-o intervenție sunt de multe ori situații care nu se realizează cum ne-am aștepta noi să se realizeze, dar nu intră în capitolul neglijență, intră în capitolul 'trebuie făcut mai bine' și atunci devin lecții învățate. Dacă toate devin critici și se iau măsuri, mi-e teamă că după încă 1-2 intervenții nu o să mai fie cineva care să coordoneze sau să intervină", a mai spus doctorul Raed Arafat.

În seara tragediei din clubul Colectiv, au intervenit 61 de ambulanțe, 3 mașini de multiple victime și într-o oră și 40-50 de minute toți pacienții erau în spitale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel