Coronavirus - COVID 19
România în stare de alertă
-
confirmate
-
vindecate
-
decese
Sună-ne (Luni - Vineri, 09:00 - 18:00) sau scrie-ne la numărul 0772.264.642 sau la adresa de e-mail redactia@dcnews.ro și pune intrebări despre coronavirus, situații sociale, medicale, suport psihologic. Semnalează situații deosebite.

Prune marinate cu usturoi. Le vei adora! Rețeta specială pe care trebuie s-o încerci

Ai încercat vreodată prunele marinate cu usturoi? Nu știi ce ai pierdut, dacă nu le-ai gustat până acum. Iată rețeta.

Ingrediente

 

- 2 kg de prune

- 4 căpățâni de usturoi

- 750 ml de apă

- 300 g de zahăr

- 100 ml de oțet 9%

- 3 cuișoare

- 6 boabe de ienibahar

Cum se prepară

 

Spălați bine prunele. Faceți o incizie pe partea laterală și îndepărtați sâmburii. Păstrați prunele întregi. Curățați usturoiul și despărțiți cățeii. Umpleți prunele cu câte un cățel de usturoi. Dacă cățeii sunt prea mari - tăiați-i în jumătate, scrie bucatarul.eu.

Pregătiți marinada: turnați apa într-o cratiță și aduceți-o până la fierbere. Adăugați în cratiță cuișoarele, boabele de ienibahar, zahărul și oțetul. Amestecați. Fierbeți marinada timp de 2 minute. Așezați prunele umplute cu usturoi în borcane sterilizate. Turnați marinada clocotită, astfel încât aceasta să acopere complet fructele. Lăsați prunele la temperatura camerei pentru 1 oră.

Scurgeți marinada din borcane în cratiță. Puneți cratița pe foc și aduceți marinada până la fierbere. Umpleți borcanele cu marinadă și lăsați prunele pentru 8 ore sau peste noapte. Turnați marinada în borcane și imediat închideți-le cu capace. Întoarceți borcanele cu susul în jos și lăsați-le să se răcească.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play







Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


nxt.22
YesMy